A chapter called Children Of Bodom ( viimeinen keikka ): 15.12.2019

Helsingin Sanomat julkaisi kattavan haastattelun Ex-Children Of Bodom -muusikoiden kanssa Aleksin Laihon kuolemasta ja bändin lopettamisesta: ”Faneilla on oikeus saada tietää, mitä todella tapahtui”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.5.2022

Musiikkimaailmaa kohtasi syvä suru, kun kotimaisen metallimenestys Children Of Bodomin laulaja-kitaristi ja arvostettu virtuoosi Alexi Laiho menehtyi vuoden 2020 lopussa.

Nyt Helsingin Sanomat on julkaissut kattavan artikkelin, johon haastateltiin Jaska Raatikaista, Henkka Seppälää ja Janne Wirmania. Kolmikko pääsee ensimmäistä kertaa yhdessä kertomaan julkisuuteen tuntemuksensa Alexi Laihon kuolemasta sekä oman näkemyksensä siitä, miksi Children Of Bodomin taival katkesi.

Jutussa kerrotaan, että pohjimmainen syy yhtyeen hajoamiselle oli Laihon päihdeongelma, johon tämä kuoli vain vuosi yhtyeen hajoamisen jälkeen 29. joulukuuta 2020. Laihon kerrotaan ryypänneen ankarasti ja sen heijastuneen myös hänen käytökseensä.

Yhtye meinasi hajota alun perin jo sen viimeisen Venäjän-kiertueen aikana, mutta kiertue saatiin suoritettua loppuun hammasta purren.

”Laiho kiskoi viinaa ihan kuin vuonna 2008”, kolmikko paljastaa.

Lisäksi kuten medioissa uutisoitiin, Laiho oli myynyt oman osuutensa yhtiöstä bändikavereilleen. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Laiho menetti oikeudet yhtyeen nimeen sekä oheistuotekauppaan – osuutensa rojalteista hän sai luonnollisesti pitää.

Voit lukea Helsingin-Sanomien kattavan artikkelin täällä. Juttu on tosin maksumuurin takana.