Santa Cruz - Rockfest 2019.

Helsingin-Sanomien uutisoiman mysteerikitaran omistaja löytyi – kitara tehtiin Archie Cruzille

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.4.2021
Santa Cruz – Rockfest 2019.

Helsingin-Sanomat julkaisi hetki sitten uutisen, jossa hämmästeltiin Helsingin Kulosaaren Hopeasalmen tuntumasta ongittua, kaislikossa lillunutta sähkökitaraa. Kitara oli selkeästi tehty käsityönä, mutta saanut kohtalokseen jostain syystä kaislikkoon upotuksen.

”Tämä on jännittävää, miten merestä voi löytää kitaran. Se on arvoitus, että milloin ja miten kitara on mereen päätynyt”, kitaran löytänyt Eero Tamminen hämmästelee HS:lle.

Kitaran omistaja on kuitenkin löytynyt. Rockyhtye Santa Cruzin Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen kommentoi Facebookin ”Soitinten kuningas ”-ryhmässä omistavansa kitaran.

”Meikän!”, Crus kommentoi itkunauruhymiön kera, ja jatkoi:

”Hommat eskaloitu ja frendi katsoi hyväks ideaks viskata parvekkeelta. Lupas käydä sukeltaa”.

Kitaran valmisti Lenni Hohko, jonka Instagramista löytyy kuvia soittimesta. Tuoreimmassa kuvassa Hohko poseeraa Kuosmasen rinnalla valmistamansa kitaran kanssa.

Cruz on kokenut uransa aikana monenlaista kohua. Yksi näistä tapauksista on tovi sitten YouTubeen ladatun ”Lainsuojattomat”-videosarjan ensimmäinen osa, joka sittemmin poistettiin netistä. Videolla Cruz eli Arttu Kuosmanen esimerkiksi totesi keskittyvänsä musiikin sijaan mieluummin ”viinaan, huoriin ja huumeisiin”. Entistä  -kitaristi Joonas Parkkosta Kuosmanen luonnehti ”vitun läskiksi tuottajaksi” samaan aikaan kun Kuosmanen itse ”on vieläkin rockstar”.

https://www.instagram.com/p/CNVeb2iBHmF/?utm_source=ig_embed

Luetuimmat

Uusimmat