Helsinki on saanut nimensä veroisen kuninkaallisen rockpiireihin – arviossa Green Kingin esikoisalbumi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 10.2.2023

Murisevia riffejä, säntillisesti etenevää soittoa ja vokalistin vaikeroivaa äänenkäyttöä. Näin voisi kuvailla helsinkiläisen Green King -yhtyeen ulosantia, jossa perinteinen hevi ja stoner rock sulautuvat saumattomasti yhteen. Tarttuvan ja rouhean sisältönsä lisäksi Green Kingin debyyttialbumi pitää kuulijan otteessaan vaivattomasti alusta loppuun asti. 

Eliel Salomaan, Lauri Lyytisen, Heikki Nymanin ja Otto Biglerin muodostama Green King oli viime vuonna erityisen ahkera julkaisujen suhteen. Helsinkiläisyhtye julkaisi viime vuoden helmikuussa neliraitaisen EP:n ja loppuvuodesta esikoisalbumin, jolla kuultiin kahdeksan uutta kappaletta. Albumille valikoituneet kappaleet muodostavat yhdessä reipasotteisen ja piristävän monipuolisen ”Hidden beyond Time” -pitkäsoiton.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Vaikka Green King loistaa ”Gates of Annihilation-” ja ”Steel on Ice” -kappaleiden kaltaisissa menevissä poljennoissa, on helsinkiläisyhtye taannut kuunteluinnon loppuun asti erilaisilla kappaleilla. Kukaan, joka kuuntelee albumia ensimmäisen kerran, tuskin osaisi odottaa kuulevansa instrumentaalisen folk-vivahteisen ”Taunter’s Theme” -kappaleen. Oma mieleen painuva lukunsa on myös ”Prelude to Massacre”, joka tuo psykedeelistä tunnelmaa monologimaisella ja aavistuksen karmivalla osuudellaan.

Rosoisuus ja rytmikkyys ovat merkittävä osa Green Kingin hohtoa, jota synkeät lyriikat myös vahvistavat. Merkittävässä roolissa on myös sävellysten monitasoisuus, joka antaa kuulijoille paljon pureskeltavaa. Näin ollen albumi on paljon enemmän kuin suoraviivainen, puolituntinen tykitys, mitä ei ensivaikutelman perusteella arvaisi. Ja juuri näiden piirteiden turvin ”Hidden beyond Time” kohoaakin albumiksi, jota hevin saati stoner rockin ystävien ei kannattaisi sivuttaa.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/greenkingband

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat