Helsinkiläinen Ghosts on TV Soliti Recordsin talliin

Ghosts on TV on kaihoisa post-rock- ja indie-yhtye Helsingistä ja Soliti Recordsin uusin kiinnitys. GoTV on tunnettu kolmen kitaran painavan äänivallin, hauraan pop-minimalismin ja hypnoottisen toiston yhdistelemisestä Suomessa harvinaiseen isoon post-rockiin ja tummasävyiseen taiderockiin. Jo lukioikäisinä vuonna 2015 ensimmäisen demonsa julkaissut yhtye keräsi kahdella EP:llä ja singlejulkaisuilla kehuja mm. Soundilta, YleX:ltä, Rumbalta ja Radio Helsingiltä. Yhtyeen otteita on tämän jälkeen seurattu mielenkiinnolla, ja mm. Radioheadiin, Mogwaihin, Godspeed You! Black Emperoriin ja The Nationaliin verratusta kuusikosta on odotettu seuraavaa kokeellisen ja melankolisen vaihtoehtomusiikin sanansaattajaa Suomeen ja ulkomaille.

Bändin esikoisalbumi ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” ilmestyi toukokuussa 2020. Levy herätti huomiota 30 minuuttia kestävällä avauskappaleella, joka sitoi shoegazen, ambientin ja yhden äänen wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Teos sai mm. ylistävän 9/10 -arvostelun Nordic Music Review:ltä ja neljä tähteä viidestä Desibeliltä.

Ghosts on TV on ehtinyt koluta klubeja aina baareista Tavastialle ja ulkomaille Pietariin. Allekirjoitettuaan levytyssopimuksen Soliti Recordsin kanssa yhtye on alkanut työstää uutta materiaalia, ja livenä bändin voi nähdä mm. Superwood-festivaaleilla 2.10. ja Maunula-talo Underground-tapahtumassa 7.8.

Kommentoi julkaisua