Helsinkiläinen hardcore-punk -yhtye Hero Dishonest täyttää 20 vuotta: luvassa uusi albumi helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.1.2019

Helsinkiläinen hardcore-punk -yhtye Hero Dishonest täyttää kuluvana keväänä 20 vuotta, eikä osoita minkäänlaisia hidastamisen merkkejä. Yhtyeen kahdeksas pitkäsoitto ”Maailma palaa taas” sylkee sisältönsä päin kuulijan korvia –juhlavuoden kunniaksi – 20 minuutissa.

Vaikka Hero Dishonest on vältellyt musiikillista kehittymistä pois ”lyhyesti ja nopeasti” -metodistaan, on sen sävelkynä ollut aina terävä ja tunnistettava. Noin puolentoista minuutin kappaleet ovat kuin ylinopeasti soitettua AC/DC:tä – ei nopeutta sen itsensä takia, vaan vuosia ja kulutusta kestävää punkrockia. Kierosti humoristiset sanoitukset saavat hengenheimolaisensa kenties Radiopuhelimista, tosin tarinoissa keski-ikäistyvästä, erakoituvasta, siemenjohtimensa leikkauttavasta oluenpanijasta on huolestuttavan usein mukana totuus tämän hetken syrjäyttävästä yhteiskunnasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hero Dishonestin jäsenet ovat soittaneet myös mm. The Heartburnsissa, I Walk The Linessa, Echo Is Your Lovessa ja No Shamessa. Moni näistä on jäänyt matkan varrelle, mutta Hero Dishonest jatkaa ja suuntaa vielä juuri ennen levynsä julkaisua lyhyelle kiertueelle Itä-Eurooppaan. Satoja keikkoja soittanut bändi on tehnyt neljä Yhdysvaltain-kiertuetta ja lukuisia kiertueita Euroopassa vuosituhannen vaihteesta lähtien. Yhtyeellä on vankka kannatus mm. Brasiliassa, jossa sen tuotantoa on julkaissut suomalaisen hardcoren perinteelle kumartava Läjä Records.

Levyn on äänittänyt Unkind-yhtyeen Saku Tamminen, lauluäänityksistä vastaa bändin vakiavustaja Samae Koskinen. Albumin on masteroinut mm. Dark Thronen viimeisimmän levyn masteroinut Jack Butcher Austinissa, Teksasissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy