Kuva: Eemi Kettunen

Helsinkiläinen hyper metal -yhtye Glacerate julkaisi uuden tuplasinkun – Mukana Kolibre-yhtyeen saksofonisti Aapo Soulanto

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.8.2023

Helsinkiläisyhtye Glacerate julkaisi neljännen lohkaisun tulevalta debyytti-EP:ltään “Hyper”. Sinkkujulkaisu “Ultra/Violet” sisältää nimensä mukaisesti kaksi kappaletta, “Ultra” ja “Violet”.

Yhtyeen sävellystyöstä vastaava kitaristi Arttu Hurme luonnehtii julkaisua seuraavasti:

”’Ultra/Violet’ on eeppinen matka erilaisten tunnetilojen lävitse. Alun perin kyseessä oli yksi kappale, mutta koska kokonaispituus liikkui kahdeksan minuutin hujakoilla, tuntui järkevältä jakaa kappale kahteen osaan. Alusta alkaen oli selvää, että siitä tulee ’se’ eeppinen biisi, jossa irrotellaan musikaalisesti oikein kunnolla – ja joka on siitä syystä myös varmaan ihan hanurista soittaa livenä – mutta tuntui siltä, että levy tarvitsee tällaisen ’layers and layers and layers’ -tyylisen maalailukappaleen. Vaikka kahden kappaleen kokonaisuus lähtee käyntiin hitaasti maalaillen pikkuhiljaa kasvaen ja kasvaen, nousee se lopulta ihan äärimmäisyyksiin asti blast beatin ja bläkkis-kitaroiden saattelemana.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Molemmilla julkaisun kappaleista kuullaan myös vierailevaa saksofonistia, muun muassa Kolibre-yhtyeessä soittanutta Aapo Soulantoa. “Kun lähti tekemään biisiä, jossa etusijalla on isot tunnetilat ja äänimaisemat, oli heti selkeää, että me tarvitaan vähän bändin ulkopuolista avustusta. Heti ekana tuli mieleen kysyä Aapolta, että lähdetkö soittamaan vähän saksofonia yhteen biisiin, ja Aapohan lähti! Tämä oli jo toinen kerta, kun Aapo käy meidän heviprojekteissa soittamassa tuota iki-ihanaa saksofoniaan”, kertoo Hurme.

Glacerate on tuore helsinkiläinen, fuzz-infusoitua hypermetallia soittava yhtye. Kuvaus saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se kuvaa parhaiten desert rockia, hardcore punkia ja paikoitellen naurettavan raskasta metallia tartuntapintaisessa pop-raamissa yhdistelevää bändiä. Valtavat kitaravallit, sydäntä riipivät melodiat ja transsin lailla eteenpäin vyöryvät rumpukompit petaavat täydellisen pohjan vokalisti Onni Holmströmin monipuoliselle laulannalle. Soitinosaston kolkko, riipivä mutta iso saundimaailma nivoo yhteen kokonaisuuden, jollaista ei ole usein kuultu.

Yhtyettä voisi luonnehtia superbändiksi, sillä sen kokoonpano koostuu muun muassa yhtyeiden Negatiiviset Nuoret, Assemble The Chariots ja Mørket jäsenistöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Glacerate on myös nousemassa keikkalavoille ensi kertaa parin kuukauden päästä lokakuussa, kun se lämmittelee lokakuun 26. päivä lauteita Rockband From Hellille Helsingin On The Rocksissa. Luvassa on siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita, koko illan! Liput keikalle tulevat myyntiin lähiaikoina.

Glacerate:
Onni Holmström – laulu
Arttu Hurme – kitara
Mikko Nyholm – kitara
Aapo Sandberg – basso
Juha Aalto – rummut