Helsinkiläinen rock-kone Afternoon Astronauts julkaisi debyyttialbuminsa ensimmäisen singlen ”Need To Be”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 14.6.2024

Hard rock -piireissä hienoa nousua tekevä Afternoon Astronauts on valloittavan iloisella energiallaan sekä ahkeralla keikkailulla kerännyt ympärilleen uskollisen ja alati kasvavan fanikunnan. Pandemia-ajan pyörteissä syntynyt yhtye kunnioittaa musiikissaan rock ’n’ rollin perinteitä, jotka saavat höysteikseen isoja mukana laulettavia kertosäkeistöjä sekä villejä kitarasooloja.

Tänään 14. kesäkuuta Afternoon Astronauts julkaisi tulevan debyyttialbuminsa ensimmäisen singlen ”Need To Be”. Kappaletta ovat olleet mukana työstämässä kovan luokan musanikkarit, Juho Salaterä sekä Shiraz Lanesta tuttu kultakurkku Hannes Kett. Sinkun julkkareita juhlittiin eilen akustisella keikalla The Riffissä Helsingissä. Yhtye kommentoi tuoreesta sinkusta näin:

”’Need To Be’ kertoo oman itseyden tärkeydestä. Siitä, miten muiden idolisointi on päässyt menemään siihen pisteeseen, että alkaa kadottamaan omaa itseään. Biisi on myös eräänlainen muistutus ja kehotus jatkaa elämän matkaa oikealla polulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämä kappale tehtiin jo Afternoon Astronautsin alkuaikoina, mutta se on muuttanut muotoaan ja kehittynyt todella paljon matkamme aikana. Nyt se on kuitenkin saatettu lopulliseen muotoonsa! Biisi äänitettiin Lammaskallion Audion studiolla livenä, sillä Afternoon Astronauts on nimenomaan liveyhtye!

Kappaleen tuottajana toimi Juho Salaterä. Myös Hannes Kett lähti mukaan koutsaamaan lauluja, ja loppujen lopuksi kävikin niin, että Hanneksen huikeaa laulua kuullaan myös itse kappaleella! Lopputuloksena huikean tanssittava ja seksikäs rockbiisi raa’alla saundilla ja isoilla kertseillä.”

Afternoon Astronauts nappasi itselleen ykköspalkinnon viime vuonna Suomen Emergenza-finaalista, ja pääsi sen myötä tekemään ulkomaiden debyyttinsä Saksaan Taubertal-festivaaleille. Huomenna yhtye nähdään Helsingin Korjaamolla tämän vuoden Emergenza-finaalin viimeisenä esiintyjänä. Afternoon Astronauts voitti vastikään myös Louhela Jam 2024 -yleisöäänestyksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pääset kuuntelemaan uuden sinkun tästä:

Tulevat keikat:
15.6. Korjaamo, Helsinki – Emergenza-finaali
3.8. Alakulttuuritila Alimus, Helsinki – Kallio Block Party -jatkobileet

Kokoonpano:

Iba Sirviö – laulu, kitara
Jere Perta – basso, taustalaulu
Joel Pyykkönen – kitara
Kasper Peltonen – rummut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tutustu bändiin lisää somessa: Instagram, Facebook, TikTok, Spotify

Biisin tekijätiedot:

Säv., san.: Iba Sirviö, Jere Perta, Joel Pyykkönen, Kasper Peltonen
Sovitus & tuottajat: Juho Salaterä, Hannes Kett
Masterointi: Riku Kuikka

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy