Helsinkiläinen stoner metal -poppoo Centipede julkaisee debyyttialbuminsa maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.1.2016

Centipede 2016 2Helsinkiläinen raskasta stoner metallia soittava kolmikko Centipede on asettanut tulevan debyyttialbuminsa nimeksi ”Sarnath”. Yhtye aikoo julkaista debyyttinsä 4. päivä maaliskuuta Inverse Recordsin kautta. Voit katsoa yhtyeen debyytin tiedot sekä kuunnella kappaleen nimeltä ”Drown” tulevalta albumilta tästä:

digipak_cover_6Kappalelista:
01. Drown
02. The Unspoken
03. Frostbite
04. Abyssal
05. Black Mead
06. Beacon of the Profane
07. Midwinter Wolves
08. Sarnath

Musiikissaan Centipede yhdistää mieltymyksensä stoneriin, sludgeen, thrashiin ja tarttuviin riffeihin luodakseen itsensä kuuloista, paikoitellen laahaavaa ja paikoitellen kaahaavaa metallia. Bändin innoittajista voidaan mainita mm. High on Fire, Mastodon, Weedeater ja Melvins, mutta Centipede ei myöskään kuse Black Sabbathin tai Metallican haudoille.

Bändin edellisen EP:n (Brazen Bull) myötä Centipedestä puhuttiin ”Suomen jyräävimmän meiningin tittelin ottajana” (Inferno) ja tunnelmaa kuvattiin ”raskaaksi ja painostavaksi” (Miasma). Erään saksalaisen arvostelijan mukaan lauluosuudet kuulostivat kolmen päivän ummetuksen jälkeen paskotuilta, mutta epäselväksi jäi oliko tämä hyvä vai huono asia. Kaikenkaikkiaan arvostelut ovat olleet varsin positiivisia, mutta ei Centipeden musiikki varmaan kaikkia mielytä eikä toki pidäkään.

Omimmillaan Centipede on keikoilla, joita on ollut niin ympäri Suomea kuin myös Baltian minikiertueella. Debyyttipitkäsoiton myötä tähtäimessä on enemmän keikkoja, mutta uutta materiaaliakin on tekeillä hyvää vauhtia.

Diskografia:
Tar Pit (EP, 2012)
Brazen Bull (EP, 2013)
On Crimson Seas (7” split with Jupiter, 2013)
Sarnath (2016)
Drown / The Unspoken (12″ single, 2016)

Kokoonpano:
Markus Nurminen: kitara, laulu
Ville Pirhonen: basso
Eero Wallenius: rummut