Helsinkiläis-riolaista osaamista: Spiritraiserin debyytti Kaaoszinen ensisoitossa

Kuva: Pete Voutilainen

Tunnelmallista rockia tarjoileva helsinkiläis-riolainen Spiritraiser julkaisee kaiken kaikkiaan neljän vuoden ajan haudutellun debyyttinsä ”Inspiral” perjantaina, syyskuun 28. päivä. Kaaoszine yhteistyössä mm. Profane Omenista sekä Sleep of Monstersista tuttuja muusikoita sisältävän yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen perjantaihin asti mahdollisuuden kuunnella yhtyeen debyyttialbumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustonsa kautta. Voit kuunnella albumin tästä:

Yhtyeen laulajana toimiva Profane Omenista tuttu Jules Näveri on kommentoinut perjantaina ilmestyvää albumia seuraavasti:

”Vihdoinkin ’Inspiralin’ saa antaa muiden korvien kuunteluun kokonaisuudessaan. Se tässä on palkitsevinta. Levyn teosta tuli matka, jossa suhailtiin pitkin tunteiden vuoristoratoja. Toivottavasti se vie jonkun hyvien fiilisten äärelle, koska niistä tässä pääpiirteittäin on kyse.”

Yhtyeen jäsenet ovat avanneet Kaaoszinelle tulevan albumin kappaleiden sisältöä. Levyn biiseistä kerrottiin seuraavaa:

1. ”SUN”:
Jules: Ensimmäinen Spiritraiser-biisi minkä kuulin. Tässä oli paljon ilmaa, jonka päälle rakentaa lauluja. Viimeinen laulusovitus syntyi kuitenkin vasta äänitysvaiheessa, kun huomasimme stemmaraidan toimivan tykimmin kuin liidiraidan. Selkeä levyn aloitusbiisi. ”Nuntai” on alun ja lopun yhteennitominen.

Anssi + Uula: Tää on meidän vanhin riffi, ja alun perin ollut yksi pitkä biisi yhdessä ”Nuntain” kanssa. Se jaettiin levyä varten kahtia ja siitä tuli ikään kuin pähkinän kuoret, jonka sisällä muu musiikki on.

2. ”SPIRAL”:
Jules: Biisi odotutti sanojaan pitkään, vaikka laulusovitus oli ollut valmiina jo kauan. Lopulta se kirjoitti itse itsensä elämäniloiseen muotoon, edesmennyt ystävä alitajunnassa iloisesti kuiskien.

Anssi + Uula: Tää on muotoutunut Uulan loopista päälle soitellen. Juleksen sanoitukset toi oikeestaan sielun kappaleeseen.

Kride: Tää biisi sävellettiin 5 vuotta sitten talvipakkasilla. Työnimi oli aluksi kesä, koska siitä tuli todella kesäinen olo sitä soittaessa.

3. ”M.T.W.”:
Jules: Tämä biisi tarvitsi vain mantran, jonka tahdissa kellua erilaisiin maailmoihin. Äänimaailma ja melodia hoitavat muun tarvittavan.

Anssi + Uula: Tää kappale on käännekohta bändille, sillä tätä tehdessä tajuttiin, minkä maailman Kristian pystyy tuomaan mukaan taustoja ohjelmoidessaan. Anssille henkilökohtasesti tärkein kappale.

Kride: Tällä biisillä pääsi leikkimään efekteillä ja äänimaailmoilla huolella. ”M.T.W.” on yksi lempikappaleistani, koska kappaleen tunnelma on eeppinen ja mystinen.

4. ”FUSION”:
Jules: Henk.koht. suosikkibiisi. Yritin porautua omien pelkojeni pauloihin ja kirjoittaa niistä tuntemuksista. Kuinka vauhdikkaasti käy muutos siihen antautuneella ihmisellä? Väitän, että osaamme peilata itseämme paremmin vähintään 10 vuoden sykleissä.

Anssi + Uula: Tää on Juhan biisi.

5. ”VENUS SKY”:
Jules: Tässä pohjavärinä on rakastuminen. Se, miten vapauttavaa on antautua tunteelle täysin ja antaa sen johdattaa, ja mitä kaikkea sen avulla voikaan nähdä.

Anssi + Uula: Hämmentävä kappale. Syntyi kahdella soittokerralla lähes valmiiksi. Kristian esitteli riffin ja sitten se soitettiin valmiiksi.

Yhtyeen haastattelun tulevasta albumista voit lukea halutessasi tästä.