Hengästyttävän energistä rockia – arviossa The Hawkinsin debyytti ”Ain’t Rock N Roll”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 9.10.2017

Mitä saadaan, kun sekoitetaan sekopäistä energiaa ja rockia? – The Hawkinsin debyytti ”Ain’t Rock N Roll”. Vuodesta 2013 vaikuttanut ruotsalaisyhtye on ehtinyt julkaista uransa aikana kolme EPtä mutta tänä syksynä saatiin ulos ensimmäinen pitkäsoittokin. Esikoisalbumi on vakuuttavan oloinen, eikä sitä kannata missään tapauksessa ohittaa.

The Hawkins ei säästele itseään debyytillä, ja miksi pitäisikään? Albumi kaahataan läpi mielipuolisella vauhdilla, eikä tahtia juuri löysätä – tosin ”Before The Fall” ja ”Will & Testament” ovat aavistuksen verran kevyempiä, mutta ei niitä rauhallisiksi voi väittää. Yhtyeessä on joka tapauksessa niin paljon energiaa, että vanhemmat yhtyeet joutuvat kaihoisasti muistelemaan omia energisiä nuoruuden päiviään kuunnellessaan ”Ain’t Rock N Rollia”. Yhtyeen soundi tuo etäisesti mieleen yhdysvaltalaisen Rise Againstin mutta myös hiukan ruotsalaisen Royal Republicin – The Hawkins on vain ilkeämpi kuin ruotsalaiskollegansa.

Albumi aloitetaan napakalla kaksiminuuttisella turpaan vedolla, ”Alco-Holella”. Tämän jälkeen hypätään ”Fuck You All I’m Outta Heren” kyytiin, joka on nimensä mukaisesti keskisormi pystyssä kulkeva anarkistinen rock-ralli. ”Frankie Boy” on hieman empaattisempi kappale, vaikka vokalisti-kitaristi Johannes Carlsson tylyttääkin ”Frankie Boyta”. ”Rat Race” jatkaa muiden kappaleiden mukaisesti hengästyttävää tahtia, mutta se erottuu muista irlantilaisen rock-soundinsa puolesta.

The Hawkinsin debyytti on kaikin puolin hieno rock-albumi: Levy pursuaa energiaa ja kappaleet ovat suorasanaisia ja viihdyttäviä. Kaiken lisäksi energia välittyy levyltä myös kuulijalle – albumia ei voi kuunnella paikallaan istumalla, jonkinlaisia pakkoliikkeitä levyn kuuntelu aiheuttaa… The Hawkinsin soundissa on myös sitä alkukantaista rockin vaarallisuuden henkeä, joka on alkanut kadota rockista viime vuosikymmeninä. Oman leimansa yhtyeen soundiin antaa myös Carlssonin pääsääntöisesti vihainen ja rääkyvä ääni, joka ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta johon hän varmaan toteaisi ”Fuck You All I’m Outta Here”. Jos janoat aggressiivista rockia, The Hawkinsin ”Ain’t Rock N Roll” on juuri sinua varten.

8½/10

Kappalelista:

  1. Alco-Hole
  2. Fuck You All I’m Outta Here
  3. Frankie Boy
  4. Shaking Ground
  5. Let’s Go
  6. Rat Race
  7. Perfect Son
  8. Ain’t Rock N Roll
  9. Before The Fall
  10. Will & Testament

The Hawkins Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen