Henry Flame julkaisi uunituoreen singlen ”Looking For The Way Out”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.11.2021

Tampereelta ponnistava Henri Flame -yhtye julkaisi tämän vuoden toisen singlensä ”Looking For The Way Out”, perjantaina 12.11. Kappaleen tarina peilailee aikaa mitä elämme, tai mitä joudumme elämään. Siinä painitaan isojen teemojen ympärillä, kuka tätä maailmaa pyörittää ja miten.

Kappale jatkaa aiemmin kesällä julkaistun ”All I Hear” singlen tapaan yhtyeen uuden soundimaailman parissa. Tuotannosta vastaa bändin luottohenkilö Jari Latomaa (mm. YÖ, Uniklubi), sekä masteroinnista Svante Försback (mm. Rammstein, Sunrise Avenue, The 69 Eyes).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miksauksen kappaleeseen teki bändille uusi tuttavuus Lauri Hämäläinen (mm. Ikinä, Smackbound). ”Halusimme jatkaa soundimme kehittämistä sekä etsiä sitä tiettyä kokonaisäänimaailmaa mitä olemme hakeneet. Mielestämme tämän singlen kanssa onnistuttiin todella hyvin, niin soundillisesti kuin tuotannollisesti. Siitä iso kiitos Jaskalle, Laurille ja Svantelle. Laurin näkemys ja ammattitaito toi uutena lisänä meille juuri sitä mitä lähdettiin hakemaan.”- yhtye toteaa.

Looking For The Way Out” kertoo siitä kuinka ihmiset saattavat joutua pelinappuloiksi maailmassa missä elämme. Kappaleessa on pohdintaa, kuka tätä maailmaa oikeasti pyörittää ja ketkä päätyvät sen pyörteisiin. Mikä täällä on oikeasti tärkeää ja mikä ei. Kappaleessa myös haetaan ulospääsyä tästä kaikesta, vapautta hengittää.

”Välillä sitä miettii mitä täällä planeetalla oikein tapahtuu. Onko missään enää mitään järkeä. Maailmassa on niin paljon pahaa ja pieni joukko ihmisiä keillä on valtaa, jotka tätä rulettia pyörittävät. Tuntuu kuin kaikki tässä suorittamisen keskiössä on pelkkää selviytymistaistelua. Pelaa peliä tai tulet pelatuksi. Tuntuu että jokainen meistä sisimmässään etsii ulospääsyä tästä, jotta olisi taas tilaa hengittää. Kappaleessa liikutaan isojen ja syvien teemojen ympärillä mutta se sisältää myös vapauttavan ja voimaa tuovan sanoman” – bändi kuvailee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bändin kokoonpano

Flame – Laulu / Kitara

Krabu – Rummut

Maza – Basso

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye on aiemmin julkaissut neljä singleä sekä yhden coverin. Bändin debyyttisingle nousi heti julkaisun yhteydessä mm. Spotify Suomen Top 50 Viraalisinta listalle. Myös muut kappaleet ovat soineet Spotifyn virallisilla listoilla sekä käyden mm. radioaalloilla.

Bändi on perustettu loppukesästä 2018 ja keskittynyt alkamisestaan lähtien täysin musiikkiin. Yhtye tähtää urallaan korkealle kohti isoja maailman kiertueita. Bändi teki ensimmäisen keikkansa kesällä 2019 ja ehti lyhyen ajan jakson aikana tehdä hyvin keikkoja, kunnes maailman koronatilanne alkoi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy