Herra Ylppö & Ihmiset yllätyskiertueelle syksyllä

Kolme vuotta sitten lopettanut Herra Ylppö & Ihmiset palaa yllättäen keikkalavoille syys-lokakuussa. Kiertue on nimeltään Sata Vuotta ja se on valittu viralliseen Suomi Finland 100 -ohjelmistoon. Kiertueen lipunmyynti on käynnistynyt tänään.

Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen debyyttilevy ”Sata Vuotta” meni ilmestyessään vuonna 2008 suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Emma-pystin ja kultalevyn lisäksi myös kriitikot arvostivat albumia. ”Sata vuotta palauttaa uskon siihen, että suurellakin levy-yhtiöllä voi vielä olla suomeksi laulava bändi, joka soittaa haisevaa rokkia setien ja tätien kauhistukseksi”, kirjoitti Helsingin Sanomat viiden tähden arviossaan.

Tulevana syksynä yhtye soittaa ”Sata Vuotta” -albumin alusta loppuun kymmenellä eri keikalla ympäri Suomea. Yhtyeessä Herra Ylpön ohella soittaa sen viimeisin kokoonpano, jossa vaikuttivat Stonen keulahahmo ja bassovirtuoosi Janne Joutsenniemi, nykyään HIM:in riveistä löytyvä rumpali Jukka Kosmo Kröger, kosketinsoittaja Joona Kukkola ja kitaristi Hamid Moeini.

”Mehän lopetettiin Ihmiset-yhtye huipulla. Viimeinen iso festarikeikka oli Ilosaarirockin päälavalla ja sen jälkeen tuli tunne, ettei me haluta muuttua rutinoituneeksi viihdeautomaatiksi. Meidän mielestä yhtyeen kaikki neljä levyä ovat todella hyviä, mutta Sata Vuotta on mestariteos”, kertoo Herra Ylppö.

”Tämä vuosi on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Suomi on demokratian ja tasa-arvon maa, jota ihaillaan ympäri maailmaa enemmän kuin usein tulemme ajatelleeksi. On upeaa olla osana tätä historiallista juhlaa. Sata Vuotta -albumi ja Suomi Finland 100 -juhla sopivat hienosti yhteen. Päätimme siis vielä kerran lähteä kiertämään klubeja. Niitä paikkoja, joihin meidän bändi kuuluu. Ei konserttisaleja, vaan nimenomaan musaklubeja.

SATA VUOTTA -KIERTUE
Pe 15.9. Pori, Bar Kino
La 16.9. Lahti, Möysän musaklubi
Pe 22.9. Turku, Gong
La 23.9. Tampere, Olympia
Pe 29.9. Oulu, Hevimesta
La 30.9. Jyväskylä, Lutakko
Pe 06.10. Kuopio, Henry’s Pub
La 07.10. Joensuu, Ravintola Kerubi
Pe 13.10. Helsinki, Virgin Oil co
La 14.10. Hämeenlinna, Suisto-klubi

Kommentoi julkaisua