HeviJemma Metal Festival lähestyy -kaksi päivää kotimaisen undergroundin juhlaa

hevijemmaEnsimmäisen päivän aarreaittaa koristaa tämän kesän Tuskassakin esiintyvä thrash metal -ryhmä Nuclear Omnicide, jonka kaiken tieltään murskaava mättö kutsuu genren ystäviä railakkaaseen piirileikkiin seireenin lailla. Kyseisen tyylisuunnan kuuntelijoita hemmotellaan lisäksi muun muassa Jokelalaisen pian Lost Societya Järvenpään Blackpool Billiard Barissa lämmittelevän Apexin ja kuolonhuurteisen Raatopaikan voimin. Menossa on mukana myös uusia lupauksia punk-puolelta: ytimekäs Ydinperse, metallivaikutteista hardcorea takovat Baron ja Watery sekä nousevat grindcore-taiturit Cut To Fit ja Cannibal Accident. Tuoretta metalcorea taas metallikansalle tarjoilee nousussa oleva Versus Affect, unohtamatta tietenkään StoneSoulin perinteisempää testosteronintäytteistä rock/metal -paahtoa.

Lauantai on teemaltaan astetta äärimmäisempi: Pääesiintyjä nähdään muun muassa Taaken ja Mayhemin kanssa konsertoinut porvoolainen black metal -ryhmä Cavus, kun taas muita tät vaikutelmaa luovia yhtyeitä ovat kovassa nosteessa oleva death metal -bändi Nihile sekä mustan metallin tulokkaat Vihamieli ja Dark Prayer. Modernimman mätön ihailijoita hemmotellaan melodista death metalia mäiskivillä Machinae ja Killcount Diary -yhtyeillä, joiden timantista veistetyt melodiat tuovat hieman pirteyttä muuten niin synkistely-teemaiseen päivään yhdessä groove thrash – ja metalcore-lähettiläiden Falling From Grace ja Rival Cause kanssa. Drearyymin folk-elementeillä höystetty variantti melodisesta mätöstä hemmottelee yleisön korvia vastikään kovalla otteella, ja perinteikkäämmästä mörssäyksestä pitäviä taas tanssittaa punk, thrash ja death metal -vaikutteinen ”lähiöhumppaa stadista” tarjoava Vocatus, jonka energistä esiintymistä ei ole syytä jättää väliin.

on hatunnoston arvoinen kultuuriteko, sillä se pyrkii valistamaan etenkin pääkaupunkiseutulaisia niskanheiluttelijoita asuinalueensa erittäin laajasta ja värikkäästä tarjonnasta ja vastikään auttaa paikallisia yhtyeitä karttamaan kokemusta sekä fanikuntaa ilman minkäänlaista itsekästä ahneutta. Keikkajäbän viimeisin vahvistunut tapahtuma tuo edellä mainitun Cavusin ja kuolonmetalliveteraani Purtenancen uudempien tulokkaiden kera Vantaan Bar Rock Beariin elokuussa, joten nyt ei ole kyse mistään pelleilystä. Tulkaas paikan päälle tarkistamaan, mistä on kyse.

Edit: Versus Affect on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä

Kirjoittanut: Teemu Esko

Kommentoi julkaisua