Hevikomeetta Tyrantti lämmittelee lauteet Uriah Heepille Lahdessa

Kuva: Mitro Härkönen

Suomen lupaavimpiin hevi-kokoonpanoihin lukeutuva Tyrantti lämmittelee brittilegenda Uriah Heepiä Wanhassa Walimossa, Lahdessa torstaina 17. lokakuuta.

Tyrantin läpimurto tapahtui kesällä 2017, kun ”Tulipyörä”-niminen single ampaisi soitto- ja suosikkilistoille. Myöhemmin ilmestyneet singlet ”Kobra” ja ”Rikotaan äänivalli” jatkoivat Tyrantin menestystä niin radion kuin Spotifynkin soittolistoilla. Soundi-lehden lukijaäänestyksessä Tyrantti sijoittui tulokkaiden kärkikymmenikköön. Arvostettu Playground Music Finland julkaisi trion debyyttialbumin ”Tyrantti” helmikuussa 2019.

On kunnia-asia päästä soittamaan samalle stagelle maailman tunnetuimpien ja suosituimpien rock-legendojen joukkoon kuuluvan Uriah Heepin kanssa. Kukapa meistä nuoristakaan hevidiggareista ei olisi Uriah Heepiä kuunnellut ja ihaillut”, Tyrantin laulaja-basisti Nahka-Sami kertoo.

Tyrantti on tuttu ja tunnettu nimi Lahdessa. Kevään vauhdikkaalla debyyttialbumikiertueella bändi esiintyi ympäri Suomea lukuisissa täyteen pakatuissa klubeissa, joista yksi oli ”Lahen baarikulttuurin kehto” ravintola Torvi. Trio nähtiin myös Battle Beast -yhtyeen hallikeikkojen lämppärinä, ja nyt kesällä se nähdään monilla festarilavoilla.

Tyrantti on tiukkaakin tiukempi hevitrio, jossa soittavat Nahka-Sami (laulu & basso), Henkka (kitara & laulu) ja Paha-Tapio, (rummut). Livenä Tyrantti tarjoaa ”äänivallan rikkovalla nopeudella kiitäviä kitarasooloja, laittoman ilmavia hyppypotkuja ja korkealla liihottavia lauluharmonioita”.

www.tyrantti.net

Kommentoi julkaisua