Hevin veljeyttä ja kunniakkaita taisteluja – arviossa Inner Axisin ”We Live By The Steel”

”We Live By The Steel” -albumin kansikuvassa komeilee sotilasjoukko, joka tuo kuvituksensa puolesta väistämättömästi mieleen keskiaikaan sijoittuvat strategiasotapelit. Niin kansikuva kuin albumin nimikin kertovat ostajalle mitä levyltä saa: perinteikästä heviä, joka kuljettaa kuuntelijansa kunniakkaisiin taisteluihin muiden sotureiden kanssa. Inner Axisin ”We Live By The Steel” täyttää kliseisen hevialbumin määritelmät niin hyvin, että siitä on vaikea löytää moittimista.

Pitkäsoiton aloittaa verellä mässäilevä ”Blades Of Death”, joka saa hapuilemaan omaa sotakirvestä huoneen nurkasta. Vastaavasti ”All Is One” herättelee yhteisöllisyyttä taisteluja ihannoivilla sanoituksillaan. ”Night Rider” poikkeaa muista kappaleista moottoripyöräilyyn liittyvien sanoitustensa suhteen, mutta istuu soundinsa puolesta albumiin erinomaisesti. Kappaleen alkua on elävöitetty aidon harrikan käynnistyshörähdyksellä, mutta muuten ”Night Ridersissa” kuullaan luomua tuplabasaria.

”The Brave” -kappaleessa palataan kuitenkin miekan ääreen ja lähdetään Skandinaviaan seikkailemaan Odinin kanssa. ”Storm Lordsissa” siirrytään yläilmoihin ja seurataan hopeisten kotkien kylvämää tuhoa. ”Hound Of Hell” tarjoaa vastaavasti uutta näkökulmaa albumille. Tunnelma on painostavampi kuin aiemmin ja riffit groovaavampia. ”Hound Of Hellin” jälkeen Inner Axis turvautuu jälleen tutumpaan verenhimoiseen näkymään kahden seuraavan kappaleen aikana, mutta viimeisellä ”Rain Or Shinellä” kosiskellaan selkeästi hevin ystäviä. Vai mitä mieltä itse olet tällaisista lyriikoista: We drink our beer/ Booze, mead and wine/ meet friends and feel all fine? Kuulostaa hyvältä bileillalta, eikä siinä mitään väärä olekaan.

Kuten aiemmin totesin, on ”We Live By The Steel” kliseisesti sanottuna kaikkea sitä, mitä stereotyyppiseltä hevilevyltä voi odottaakin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Inner Axisin levy olisi keskinkertainen. Saksalaisyhtye on onnistunut saamaan kliseisyydestä kaiken irti, ja enemmänkin, laittamalla myös itsensä täysin likoon. ”We Live By The Steel” on viihdyttävä kuuntelukokemus, joka antaa kuuntelijalle yllättävän paljon, jos vain malttaa pysähtyä kuuntelemaan.

8/10

Kappalelista:

  1. Blades Of Death
  2. All Is One
  3. Night Rider
  4. The Brave
  5. Red Dead
  6. Storm Lords
  7. Hound Of Hell
  8. The Call Of Steel
  9. We Live By The Steel
  10. Rain Or Shine

Inner Axis Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit