Hevisaurus kiinnitetty Jyrkkä Rokkiin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.4.2011

Pudasjärven Jyrkkä 2011 Rock Festival laajentaa tarjontaa nyt lasten ja perheiden suuntaan. Hevisaurus esiintyy festivaalialueen päälavalla avauspäivänä perjantaina 1. heinäkuuta ennen varsinaista festivaalia. Hevisauruksen lisäksi alueen kävijöitä palvelee ipanadisko. Anniskelualue on tällöin vielä suljettuna ja avataan vasta myöhemmin varsinaisen festivaalin kanssa samaan aikaan klo 18.00.

Huimaan suosioon kivunnut lasten ja lastenmielisten ikioma dinoyhtye Hevisaurus pisti Pudasjärven Jyrkkäkosken historiallisen 1980-luvun alkupuolella rakennetun kelohonkaisen lavan remonttiin, sillä bändin lavavarustus ei olisi mahtunut sisään lavan ovesta. Leveämpi ovi tehdään moottorisahalla. Tästä toimenpiteestä ja konsertista tulee jäämään siis pitkäikäinen muisto pudasjärveläisille.

Tavallisen kokoinen ovi tuplataan, mutta riittääkö tämäkään?

– Emme voi olla täysin varmoja kuinka persoja dinot ovat juhannuksena makkaralle, mutta uskomme tuplaoven riittävän. Oviaukon korkeutta lisätään samalla. Dinot ovat aika isoja, mutta eivät pelottavia. Vakuuttaa Janne Soronen festivaalin järjestävältä taholta.

Huvialueen haltija Pudasjärven Urheilijat ovat erittäin myötämielisiä festivaalia kohtaan ja pieni moottorisahaprojekti ei aiheuttanut sen enempiä vastustusta. Palveleehan isompi ovi jatkossa myös muiden esiintyjien roudaamista.

– Järjestämme festarit tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä Pudasjärven Urheilijoiden kanssa, joten molemmat osapuolet haluavat kehittää Jyrkkäkoskea ja myös pieniin uhrauksiin ollaan valmiita.

Näin legendaarisen rakennelman sahaaminen voi olla kunnia-asia jollekin. Mahtaakohan tästä tulla suurta kinaa siitä kuka saa sahata?

– Ovea ei ole tosiaan vielä sahattu. Kunnia annetaan varmaan Pudasjärven Urheilijoiden mahtavalle talkooväelle, joka laittaa paikkoja kuntoon kesän juhlia varten. Vetäkööt paikanpäällä vaikka pitkää tikkua sahaajasta. Soronen nauraa.

Aiemmin on julkistettu 14 esiintyjää. Jyrkkä 2011 rock festivaalissa esiintyvät muun muassa vastikään Japanissa uuden albuminsa Eye on the Sky julkaissut superkokoonpanoksikin tituleerattu heavy metallia hard rock -vivahtein soittava Stargazery, 1980-luvulla tiensä kotimaisen rankemman rockin eliittiin raivannut kuusamolaislähtöinen Zero Nine sekä helsinkiläinen 18–19-vuotiaista nuorista naisista koostuva asennerockryhmä The Freza. Viimeinen esiintyjä julkistetaan lähiaikoina.

Jyrkkä 2011 Rock Festival soi Pudasjärven Jyrkkäkoskella kahdelta lavalta 16 bändin voimin 1.–2. heinäkuuta. Koko ohjelmisto ja kattava informaatiopaketti ovat nähtävissä tapahtuman nettisivuilla piakkoin. http://www.jyrkkafestival.com.