Hiidenhaudalta uusi albumi maaliskuussa

Hiidenhauta Noitia On Minun Sukuni 2014Hiidenhauta on satakuntalainen, kuusihenkinen, black metal -yhtye. Ensimmäiset sanat yhtyeen tulevasta olemassaolosta puhuttiin jäätyneen suon päällä jo vuonna 2011, mutta virallinen perustaminen tapahtui alkuvuonna 2012 Fornjoturin ja Rienan toimesta. Yhtyeeseen liittyi nopeasti kosketinsoittaja Gastjäle, basisti Ihtirieckos ja rumpali Rostiof, sekä myöhemmin kesällä kitaristi Marras. Tällä kokoonpanolla Hiidenhauta toimii edelleen.

Ensimmäinen EP ”Surma saapuu suota myöten” äänitettiin vuoden 2012 lopulla ja julkaistiin talvennavan hetkellä tammikuussa 2013. Toinen EP, lykantropiaa käsittelevä ”Eikä aurinko valaise”, julkaistiin toukokuussa.

Hiidenhaudan sanoitukset ovat kirjoitettu suomeksi ja kalevalamitalla, jonka parissa vokalisti Fornjotur on useita vuosia työskennellyt. Sanoitukset kertovat luonnosta, itämerensuomalaisesta mytologiasta, kristinuskon vastustamisesta, historiasta, sekä pimeydestä.

”Noitia on minun sukuni”-albumin äänitykset aloitettiin syksyn synkkyydessä loppuvuodesta 2013. Levylle tuli vierailijaksi Korpiklaanista tunnettu Jonne Järvelä, jonka shamanistinen osuus on kuultavissa raidalla ”Hiiden virsi”.

Kommentoi julkaisua