Battle Beast

Hilpeä, hilpeämpi, Circus of Doom – Battle Beast ja One Desire Pakkahuoneella 28.1.

Kirjoittanut Ossi Kumpula - 1.2.2023

Battle Beastin viime kuukausien kotimaan keikat kuuluvat niiden murheellisten kulttuuritapahtumien sarjaan, jotka siirtyivät vuodella eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta. Aikataulumuutos ei näytä vaikuttaneen keikkojen kysytään, sillä tuvat ovat olleet melkoisen turvoksissa paikkakunnasta riippumatta. Viime viikonloppuna yhtye soitti peräkkäisinä päivinä Helsingissä ja Tampereella ja jälkimmäisessä kaupungissa Battle Beast-kuume oli sen verran korkea, että yhtyeen täytyi lauantaina soittaa Pakkahuoneella peräti kaksi keikkaa. Molempien keikkojen avaavana ohjelmanumerona toimi niin ikää kotimainen rockryhmä One Desire.

One Desire


Kymmenisen minuuttia iltakeikan ovien avaamisen jälkeen Pakkahuoneen pihalla oli suunnilleen rautatieasemalle ulottuva jono, mikä yhtäältä enteili tuskaista väentungosta ja toisaalta vähintäänkin kohtalaista meininkiä illalle. Pakkahuoneen uumenissa oli ilo huomata, että samassa kompleksissa sijainnut pienempi Klubi oli myös avoinna. Järjestely oli tällä haavaa hoidettu niin, että lämppäribändi One Desire soitti Klubin puolella ja Battle Beastin kamat odottivat valmiina Pakkahuoneen lauteilla. Ratkaisu oli oikein järkevä, sillä loppuunmyydyn tapahtuman yleisö pääsi näin hajaantumaan isommalle alueelle eikä ”päälavalla” kulunut aikaa soitintenvaihtoon One Desiren ja Battle Beastin välillä. Ensiksimainittu ottikin tästä tilaisuudesta kaiken ilon irti ja varttia yli iltayhdeksän alkanut soitto venyikin hyvin lähelle Battle Beastin keikan alkua. Mikäpä siinä olikaan bändillä soittaessa, kun paikalle kertynyt runsaslukuinen yleisö oli juhlatuulella ja fiilisteli One Desiren musiikin tahdissa kuin bändi olisi ollut illan pääesiintyjä. One Desiren hyväntuulinen hardrock upposi allekirjoittaneeseenkin sen verran tehokkaasti, että taidanpa löytää itseni bändin seuraavalta Tampereen keikalta maaliskuun lopulla.

Battle Beast


Lähes välittömästi One Desiren jälkeen hyppäsi Battle Beast tositoimiin Pakkahuoneen lavalle. Muutaman konsertin olen samaisessa keikkapaikassa ehtinyt todistaa, mutta koskaan vielä en kyseistä pytinkiä ole nähnyt yhtä kansoitettuna kuin viime lauantaina Battle Beastin keikalla. Tungos oli lähes läpäisemätön salin peräseinustoja myöten, joten edemmäksi en yrittänytkään. Hyvästä musiikista kuitenkin seurasi parempi mieli ja sopu antoi sijaa keikkansan keskuudessa. Keikka käynnistyi reilu vuosi sitten ilmestyneen ”Circus of Doom”-albumin nimikkokappaleella ja sirkus pyörikin oikein vakuuttavasti seuraavan puolitoistatuntisen aikana. Ulkomusiikillisesti bändi oli ladannut isoimmat paukkunsa edellisillan konserttiin Helsingin jäähallilla, vaan komeasti se show pyöri Tampereellakin. Viidentoista biisin setti jätti bändille hyvin tilaa viihdyttää yleisöä kappaleiden välissäkin ja keulahahmo Noora Louhimon ohella myös erityisesti bassotaiteilija Eero Sipilä osallistui yleisön jututtamiseen. Kuultiinpa välispiikkien lomassa myös pätkä ikivihreää Aladdin-klassikkoa ”Se on kuin yö”, mikä samanaikaisesti sekä nostatti että kevensi tunnelmaa. Solisti Noora Louhimo ei väsynyt kehuskelemaan tamperelaisuudellaan, mikä luonnollisesti keräsi isot sympatiapisteet yleisöltä.

Battle Beast

Battle Beastin keikkasetti koostui odotetusti kolmen viimeisimmän albumin materiaalista. ”Circus of Doom” soitettiin paria biisiä vaille kokonaan ja seuraavaksi parhaiten edustettuna oli ”Bringer of Pain” viiden kappaleen edustuksella. Nämä ovatkin Anton Kabasen jälkeisen Battle Beastin parhaat levytykset, joten sen puolesta illan ohjelmistossa ei ollut valittamista. Kolmen ensimmäisen Battle Beast-levyn fanit joutunevat jatkossa tyytymään kyseisten biisien kotisoittoon, sillä oman materiaalin karttumisen myötä uudistunut Battle Beast ja Kabasen uusi bändi Beast in Black niihin tuskin enää palaavat. Battle Beastin keikkakalenteri näyttää kevään osalta vielä toistaiseksi vähän autiolta, mutta ainakin kesällä yhtye palaa tositoimiin ja Tampereellekin on varmistunut yksi keikka kesäkuun Tuhdimmilla Tahdeilla. Sinne siis!

Kuvat: Outi Puhakka

Settilista (Battle Beast):

Circus of Doom
Straight to the Heart
Familiar Hell
Armageddon
Place That We Call Home
No More Hollywood Endings
Eye of the Storm
Where Angels Fear to Fly
Bastard Son of Odin
Russian Roulette
Wings of Light
Eden
Master of Illusion
King for a Day
Beyond the Burning Skies

Luetuimmat

Uusimmat