Himos Juhannus -festivaali tiukensi turvatoimia: syynä yleistyneet terrori-iskut Euroopassa

Himos Park 2016 – kuva: Jani Kormu

Aamulehti uutisoi hiljattain Jämsässä järjestetyn Himos Juhannus – festivaalin turvatoimista, joita tiukennettiin terroriteon varalta. Eilen käynnistynyt on toiminut jo 18 vuoden ajan ja tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää.

Festivaalin turvallisuusvastaava Sauli Aitto-oja Enjoy Turva Oy:stä on kertonut Aamulehdelle, että turvatarkastus on tarkempaa ja alueen rajaaminen suojatumpaa. Alueelle ei ole mahdollista ajaa väkijoukkoon, sillä alueen strategisiin paikkoihin on sijoitettu raskaita ajoneuvoja. Jämsän liikennejärjestelyihin on puututtu myös alentamalla ysitien nopeusrajotuksia, lisäämällä ohituskieltoja ja rakentamalla hidastuksia.

Sauli Aitto-oja kommentoi Aamulehdelle:

”Pyrimme turvaamaan kaikkien turvallisuuden, sekä tiellä että tapahtumassa. Seudulla asuu paljon kesäasukkaita, eikä järjestelyitä saada aikaan ilman häiriöitä. Onneksi asukkaat ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä.”

”Kyllä yleinen linjaus muuttuu. Turvatarkastus tulee olemaan huomattavasti tarkempaa.”

”Tietysti en voi muiden tapahtumien kuin Himoksen puolesta sanoa varmaksi, mutta tämä on viranomaisten kanta asiaan.”

”Maailmalla sattuneet iskut aiheuttavat toimenpiteitä täälläkin. Turvallisuustasoa on pakko nostaa. Minä ajattelen, että se on järjestäjän ja asiakkaan kannalta ainoastaan hyvä asia.”

Kommentoi julkaisua