Festivaalivieraille ikävä yllätys: Himos Juhannus peruttiin vain päivä festivaalimajoituksen viimeisen perumispäivän jälkeen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.4.2020

Kesän festivaalien ja tapahtumien kohtalo sai 22. huhtikuuta isolta osin sinettinsä, kun tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marin kertoi, että kesän osalta festivaalit sekä massatapahtumat on peruttu kokonaan. Aikaisintaan tapahtumia voi alkaa jälleen järjestää elokuussa.

Yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä ainakin 31. heinäkuuta asti. Marinin mukaan aluehallintovirastoilla on toimivalta tartunalain perusteella kieltää suuret yleisötilaisuudet aina kuukausi kerrallaan. Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien arviointi tehdään Marinin mukaan viimeistään kesäkuun alussa.

Lienee sanomattakin selvää, että myös festivaaleja rakastavalle kotimaiselle musiikkiyleisölle festivaalien peruuntuminen riipaisee syvältä sydämestä ja se aiheuttaa myös ison taloudellisen loven kotimaisten festivaalijärjestäjien liiketoimintaan.

Festivaalien peruuttaminen ei ole koskaan helppo päätös järjestäjille ja he joutuvatkin tekemään suuren lisätyön siirtäessään tai peruuttaessaan tapahtumiaan. Kaaoszinen toimitusta on tänään sähköpostitse lähestynyt muutama pettynyt Himos Juhannuksen asiakas, sillä festivaalia järjestävä Nelonen Media Live ilmoitti tänään, kuusi päivää Sanna Marinin kehoituksen jälkeen, festivaalin peruuntumisesta.

Peruutuksen ajankohdasta tekee valitettavan se, että majoituspaketin ostaneille viimeinen päivä saada takaisin ennakkomaksun toinen puolisko (50%) oli eilen 27. huhtikuuta. Nyt festivaalin tiedottaessa peruuntumisesta päivä majoituksen eräpäivän jälkeen joutuvat mökin paikalliselta majoitusyritykseltä varanneet maksamaan sen kokonaisuudessaan, vaikka tapahtuma peruuntuukin ilman mahdollisuutta saada osaa rahoistaan takaisin.

Nelonen Media Live ilmoitti tänään usean festivaalin peruuntumisesta tältä kesältä yhtä aikaa, ja voit lukea peruutuksista tästä:

Edit: Uutista päivitettiin 29.4. klo 12.00, jolloin siihen tehtiin selvennys, että majoituspaketeista vastaa Himoksen paikalliset toimijat eikä Nelonen Media Livellä ole niiden kanssa suoraan tekemistä.

Luetuimmat

Uusimmat