Kuva: Karri Harju

Hippimetalliryhmä Egokills tulee jälleen – Isompana, pahempana ja vaarallisempana kuin koskaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.1.2023

Tamperelainen Egokills on jälleen uuden musiikin äärellä. Luvassa on yhtyeen kauan odotettu kolmas täyspitkä studioalbumi, joka julkaistaan syksyllä. Levy korkataan railakkaalla groovella ja banjoriffillä höystetyllä ”Life’s a Party” -sinkulla, joka julkaistaan helmikuun 3. päivä.

Biisin julkaisua ryydittää Timo Lepistön ohjaama ja Anthony Putkosen kuvaama musiikkivideo, jossa bändi nähdään luonnollisessa elinympäristössään, eli matkailuauton edustalle leiriytyneenä.

”Videolla laulajamme Janne kaahaa kiimaliiterillä tuhatta ja sataa pitkin soramonttua. Ajokorttiahan hänellä ei ole, mutta video kuvattiin suljetussa tilassa eli tieliikennelakia ei rikottu”, rumpali Vilho Rajala kertoo.

”Kun sitten matkustimme basisti Mikan kanssa kotiin kuvauksista, rakas LoveLines Mellowmobilemme oli ottanut sen verran osumaa, että vasen takarengas irtosi vauhdissa Tampereen rantatunnelissa. Sain käännettyä liiterin turvallisesti tien sivuun, eikä rengas luojan kiitos osunut kehenkään! Vähän aikaa kiroiltiin ja hengiteltiin ja soitettiin hinausauto paikalle.”

Egokillsin aikaisemmat albumit ”Creation” (2014) ja ”Mellowhead” (2018) ovat vieneet yhtyeen ympäri Eurooppaa, yhteensä 12 eri maahan. Uuden singlen julkkarijuhlia vietetään Tampereen Hönössä 3.2. Yli kolmen vuoden keikkatauon aikana bändi on syntynyt treenikämpällä uudelleen, ja on nyt uransa parhaassa terässä.

”Tule paikalle ja koe Egokills parempana kuin koskaan ennen!”, rumpali Vilho Rajala kehottaa.