Hirax – Immortal Legacy

Nyt kun reipas nuoriso taas pukeutuu farkkuliiveihin ja varsilenkkareihin ja thrash metalli on jälleen kova juttu, niin näitä vanhemman koulukunnan yhtyeitäkin näkee taas levytyspuuhissa. Tällä kertaa uuden albumin on pyöräyttänyt . Yhtye ei koskaan ole noussut haastamaan genrensä kovimpia nimiä mutta on onnistunut tekemään tasaisen varmaa jälkeä levyillään.

Levyn aloittava ”Black Smoke” on thrashia perinteisimmillään: kitaravetoista ja nopeatempoista metallia, jossa ei turhia jarrutella. Hyvin tuntuu kone vieläkin näillä herroilla kulkevan. Seuraavakaan kappale ”Hellion Rising” ei turhia kikkailuja pidä sisällään, vaan taas mennään täydellä teholla. On erittäin mieluisaa huomata, että yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen, vokalisti Katon W. De Pena on tänäkin päivänä varsin hyvässä vedossa.

Mitään suurempia yllätyksiä ei Hirax uusimmallaan tarjoa, mutta ”Immortal Legacy” on kuitenkin pirteä albumi, joka kestää kuuntelua hieman enemmänkin. Albumi pitää sisällään kaksitoista kappaletta, jotka kaikki ovat ihan toimivaa materiaalia, eikä joukkoon ole eksynyt mitään selkeitä täytepaloja. Levy etenee reipasta tahtia ja jaksaa pitää mielenkiinnon yllä alusta loppuun, mikä sekin tuntuu useilla levyillä nykyään olevan täysin mahdotonta.

Vaikka Hirax ei edelleenkään pysty haastamaan alansa kovimpia nimiä, niin kyllä tämä on silti katsastamisen arvoinen kiekko kaikille, joille maistuu Exodus- tai Overkill-henkinen thrash metalli. ”Tied To The Gallows Pole”, ”Deceiver” ja ”Violence Of Action” ovat kaikki hyviä esimerkkejä bändin virkeydestä. Eikä myöskään sovi unohtaa nimikkoraitaa ”Immortal Legacy”. Tervetuloa takaisin, Hirax.

7/10

Kappalelista:

1.Black Smoke
2.Hellion Rising
3.Victims Of The Dead
4.Thunder Roar, The Conquest, La Boca De La Bestia – The Mouth Of The Beast
5.Eartshaker
6.Tied To The Gallows Pole
7.Deceiver
8.Immortal Legacy
9.S.O.W. (Intro)
10.Violence Of Action
11.Atlantis (Journey To Atlantis)
12.The World Will Burn

http://www.blackdevilrecords.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua