”Hirvittävää möykkää” – Kotimainen viihdesivusto Como hämmästelee Suomen albumilistan kärkeen mennyttä Carach Angrenia

Carach Angren SaariHelvetti 2018

Hollantilainen sinfonista black metallia soittava Carach Angren saavutti yllättävän mutta metallifaneja varmasti miellyttävän sijoituksen suomalaisella albumilistalla, kun bändin uusi ”Franckensteina Strataemontanus” -albumi kapusi listan kärkeen. Metalliyhtye ohitti muun muassa suomalaisen bileräpin suosikin JVG:n sekä ylistetyn elektronista modernia poppia esittävän Ruusut -yhtyeen.

Vaikka metallifanit ovatkin pitkään tienneet, että Suomessa ostetaan juuri metallimusiikkia paljon fyysisinä äänitteinä, aiheuttaa corpse painteihin sonnustautunut metalliretkue varmasti myös ihmetystä. Esimerkiksi kotimainen viihdesivusto Como on julkaissut Carach Angrenin listasijoituksesta uutisen, jossa asiaa selvästi ihmetellään.

Juttu on otsikoitu ”Mitä ihmettä Suomessa tapahtuu? Albumilistan ykköseksi meni hirvittävää möykkää – onko tämä enää musiikkia lainkaan?!”, ja sen premissi on varmasti tuttu monelle metallimusiikin ystävälle. Jutussa myös mainitaan, että ”Carach Angren -yhtye soittaa todella aggressiivista musiikkia”, ja että kuulija voi tutustua bändin musiikkiin mikäli uskaltaa.