Historian siipien havinaa: legendaarisesta Frostbite-metallifestivaalista kulunut 10 vuotta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.2.2019

Suomi on tullut maailmalla tunnetuksi festivaalien luvattuna maana.  Maassamme järjestetään kesäisin useita kymmeniä erikokoisia festivaaleja, jotka ovat yleisesti ottaen varsin hyvin hoidettuja ja laadukkaita tapahtumia. Yksi metallifestivaali on kuitenkin jäänyt historian kirjoihin legendaarisena esimerkkinä siitä, kun kaikki ei mene niin kuin kuuluisassa Strömsössä.

Frostbite Metalfest oli kaksipäiväinen metallimusiikkifestivaali, joka alkoi Lahdessa tasan 10 vuotta sitten 6. – 7. helmikuuta 2009. Festivaalissa oli alun perin tarkoituksena esiintyä mm. Cradle Of Filth, Mayhem, Gorgoroth, Arch Enemy sekä Lamb Of God, mutta edellä mainituista yhtyeistä ainoastaan Lamb of God ja Arch Enemy nousivat lopulta lavalle esiintymään tapahtumassa. Cradle of Filth peruutti esiintymisensä viikkoa ennen tapahtumaa, ja Mayhem tapahtumaa edeltävänä päivänä järjestäjän jätettyä yhtyeen lentoliput hankkimatta. Myös Gorgorothin kohtaloksi koitui perua keikka, kun järjestäjä maksoi bändin kitaristien lentoliput liian myöhään, ja Oslon lentokenttä ehdittiin sulkea pahan lumimyrskyn seurauksena.

Tapahtuman pääjärjestäjänä ja promoottorina toimi nuori 18-vuotias lahtelainen, jolle festivaali oli ensimmäinen hänen järjestämänsä. Festivaalista koitui lopulta lähes kahdensadantuhannen euron tappiot, jotka lopulta lankesivat Tyranus Music Ky:n vastuullisena yhtiömiehenä hänen maksettavakseen.

Luetuimmat

Uusimmat