Hola Ghost – Chupacabra

HolaGhost_Chupacabra_EPTanskasta kuuluu kummia, kun arvosteluun saapuu Hola Ghostin 10-tuumaisena vinyylinä julkaistu ”Chupacabra” -EP. Hola Ghost määrittelee musiikkinsa olevan skandinaavista mariachi-rockia, tai jopa meksikolaista death surf -rockia. Genremääritelmät sikseen, ja sanotaan vaikka että bändin on kuin tehty Tarantinon leffoja varten. Äärettömän hämmentävän kuuloinen tämä ”Chupacabra” -lätty on.

”Kööpenhaminan gringot” ovat omaksuneet meksikolaisen perinnemusiikin, ja yhdistäneet siihen psychobillyä. Yhdistelmä on nerokas, ja pirun hauskan kuuloinen. Bändissä vaikuttaa myös kaksi entistä Nekromantix-jäsentä, Peter ja Kristian Sandorff, joten soittotaito on ainakin kohdillaan. ”Chupacabra” sisältää viisi kappaletta, joista kaksi on instrumentaalisia, ja yksi country-biisi. Levyn kaksi jäljelle jäänyttä repäisyä ovatkin sitten suhteellisen tehokkaasti paahdettua mexico-rockia.

EP jättää jälkeensä hyvin ristiriitaiset tuntemukset, lätyllä kun tuntuu olevan vain kaksi niinsanotusti ”oikeaa” biisiä, ja muutama täytebiisi. Tätä nerokkuutta olisi voinut kuunnella kyllä koko levyllisenkin verran ilman näitä suhteellisen turhia instrumentaalipätkiä. Bändi onnistui kyllä iskemään tajuntaan sen verran hyvin, että otan kuunteluun heidän aikaisemmankin tuotantonsa.

6/10

Kappalelista:
01. Chupacabra
02. Mexico
03. Soldadera
04. Copenhagen Gringo
05. Old Barn

Kirjoittanut: Janne Partanen