Sinfonista blackmetallia soittava Carach Angren Suomeen yhdessä Wolfheartin kanssa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.2.2019

Vuonna 2003 perustettu hollantilainen sinfonista black metallia soittava Carach Angren saapuu Suomeen kahdelle klubikeikalle yhdessä Wolfheartin kanssa heinäkuussa. Yhtyeet esiintyvät 16. päivä heinäkuuta Tampereen Klubilla ja seuraavana päivänä 17. päivä heinäkuuta On The Rocksissa Helsingissä.

Carach Angren esittää biisinsä yleensä monikielisinä. Käytössä on englannin, saksan ja hollannin kielen lisäksi myös ranskan kieli. Myös Tolkienin kirjoistakin tuttu halitiakieli sindar näkyy Carach Angren -nimessä, se tarkoittaa suomeksi käännettynä ”rautaleukaa”. Yhtyeen musiikki sinfonisen black metalin tapaan sisältää paljon orkesteriosia, esimerkiksi viulua käytetään varsin paljon. Viulun soittoa on kuultu myös livekeikoilla.

Suomeen bändi tulee uusimman albuminsa, ”Dance and Laugh Amongst the Rotten” (2017) tiimoilta. Levy on yhtyeen viides studioalbumi, joka sekin on Carach Angrenin tapaan konseptilevy. Kyseinen teos kertoo tytöstä, joka Ouija -laudalla herättää henkiin henkiä ja päätyy itse näiden riivaamaksi. Henget, haamut ja niihin liittyvät kansantarut ovat lyyrisesti bändin tavaramerkki.

Wolfheart ei paljonkaan esittelyitä kaipaa. Tuomas Saukkosen johtama, sooloprojektina vuonna 2013 alkunsa saanut, nykyisellä kokoonpanollaan neljän hengen susilauma on kotiutunut Carach Angren kanssa heitetyltä Euroopan kiertueeltaan takaisin Suomeen.

Tämä Lahtelainen melodisen death metallin mahtiorkesteri on vuodesta 2014 tahkonnut levyjä tasaiseen tahtiin ja vuonna 2018 ulos tullut albumi, ”Constellation of the Black Light”, yhtyeen neljäs täyspitkä albumi on saanut huikeat arvostelut.

KaaosZine & Nummirock presents:
CARACH ANGREN (HOL)
WOLFHEART
+ supports

16.7.2019 – Klubi, Tampere
17.7.2019 – On The Rocks, Helsinki

Liput ennakkoon 25€ + palvelumaksut. Ovelta 32€
Lipunmyynti alkaa perjantaina 22.2.2019 klo. 10:00

Liput myy Tiketti.fi

https://www.facebook.com/carachangren/
http://www.carach-angren.nl/

https://www.facebook.com/WolfheartRealm/
http://wolfheartofficial.com