Hollow Haze – Countdown To Revenge

Hollow Haze on italialainen vuonna 2003 perustettu yhtye. Tämä sinfonista power metallia soittava bändi on ehtinyt julkaista jo neljä albumia, joista viimeisin on ilmestynyt vuoden 2012 syyskuussa. Helmikuussa yhtyeessä tapahtui pieni miehistönvaihdos, kun yhtyeen vokalisti Ramon Sonaton tilalle tuli Rhapsody Of Fire -yhtyeestä tuttu Fabio Lione. Nyt Hollow Haze on kasannut uuden laulajan voimin sekä Antarktica And The Wintermoon Orchestran yhteistyön avulla kokoon ”Countdown To Revenge” -nimisen albumin. Nopeaa toimintaa, ettenkö sanoisi.

Lähtölaskenta kostoon alkaa ”Room 212” -nimisellä hämärällä introlla, joka sopisi esimerkiksi  Hollow Hazen keikan alkunauhaksi. Albumin introsta saa sellaisen kuvan, että luvassa on jotain suurta. Yhtye pitää lupauksensa, kun ”Watching In Silencen” massiivinen intro pärähtää käyntiin. Mutta kun solisti aukaisee ensimmäisen kerran suunsa, aiheutuu ensimmäisistä neljästä sekunnista hämmennyksen multihuipennus: Kappaleessa nimittäin tapahtuu tahtimuutos, joka ei kuulosta omaan korvaani ainakaan kovin hyvältä. Tuo ainut muutaman sekunnin kestävä kohta jättää kappaleen sileään pintaan möykyn. Muuten kappale toimii pikku vioistaan huolimatta ja on ehdottomasti yksi lempikappaleitani tältä albumilta. ”Watching In Silence” on tavallaan jatkoa ”Room 212:lle”, ja suureksi kysymykseksi jääkin, miksi näitä kahta kappaletta ei ole kasattu yhdeksi massiiviseksi albumin avauskappaleeksi.

Raidalta kolme löytyy ”Still Alive”, joka on selvää keikkamateriaalia ja olisi loistava lisä Hollow Hazen keikkasettiin. Kertsi on jälleen sentyylinen, että se jää soimaan päähän ja pahasti. ”Still Alive” on ihan kelpo kappale, mutta se ei kuitenkaan ole mitään verrattuna ”No Rest For The Angelsin” hienouteen. Toisin kuin ”Still Alive”, ”No Rest For The Angels” paranee joka kuuntelukerralla. Lisäksi ”No Rest For The Angelsissa” Lionen ääni on ehdottomasti parhaimmillaan – varsinkin korkeissa nuoteissa. Koko kappaleen kruunaa kertsissä esiintyvä ”paholaisääni”, joka erottaa tämän muista albumin kappaleista. Raidalta viisi löytyvä ”Life Has No Meaning” avautuu vasta muutaman kuuntelukerran jälkeen. Kappale muistuttaa hieman muita albumin biisejä ja hukkuu näin massaan.

Aivan kuten moni muukin kappale tällä albumilla, myös ”We Must Believe” alkaa mahtavalla orkesteri-introlla. Kappaleen kertsi saattaa aluksi aiheuttaa pientä hämmennystä ja kuulostaa melko oudolta, mutta kuuntelukertojen karttuessa kertsistä tuleekin ihan toimiva ratkaisu. ”We Must Belive” on kokonaisuutena ihan toimiva.

Raidalta seitsemän löytyvä ”The Answer” edustaa jälleen sitä kunnon Hollow Hazea, mutta ei kuitenkaan ihan yllä albumin muiden kappaleiden tasolle ja jää näin heikompien joukkoon. Saman kohtalon saa ”Il Tempo Del Fuoco”, joka esitetään italialaisesta nimestään huolimatta englanniksi. Ja aivan kuten ”Watching In Silence” tai ”We Must Believe”, myös raidalta kahdeksan löytyvä ”Il Tempo Del Fuoco” tarvitsee kuuntelukertoja, jotta sen taiteellisuuden ymmärtäisi kunnolla. Kaiken tämän taiteellisuuden jälkeen, ”A Fading Angel´s Life” tarjoaa hieman hempeämpää tunnelmaa. Kappaleen taustalla soivat urut luovat goottimaisen tunnelman, jonka avulla kappale erottuu muista. ”A Fading Angel´s Life” on loistava todiste siitä, että Fabio Lione sopii Hollow Hazeen kuin nenä päähän. Kokonaisuutena ”A Fading Angel´s Life” on herkkä biisi, mutta ei kuitenkaan mikään akustinen itkuvirsi.

Albumin nimikkokappale ”Countdown To Revenge” on vähän päälle kahdeksan minuuttia kestävä monitahoinen esitys. Tähän nivoutuu koko albumin sisältö. ”Countdown To Revenge” on hieno, mutta monimutkainen kappale. Se vaatii muutaman tiiviin kuuntelukerran, jotta ymmärtää, miksi juuri tämä nimi on valittu myös albumin nimeksi. Hollow Hazen viidennen albumin lopetusraitana kuullaan ”The Gate To Nowhere”, joka on jatkoa ”Countdown To Revengelle”. Koko ”The Gate To Nowhere” on instrumentaalibiisi, joka lyhyydestään huolimatta yltää samoihin sfääreihin muiden albumin kappaleiden kanssa. Kaikessa lyhykäisyydessään: teatterimaiselle albumille teatterimainen lopetus.

Kieltämättä Hollow Hazen ”Countdown To Revenge” on yhtyeen massiivisin albumi ikinä, mikä lienee Antarktica And The Wintermoon Orchestran taustatuen ansiota. Albumilla ei ollut vain yhtä kappaletta, joka olisi noussut esiin kaikista mahtavimpana, vaan niitä oli monta. Mielestäni Fabio Lione sopii vallan mainiosti Hollow Hazeen nokkamieheksi, ja toivonkin, että juuri tämä miehistönvaihdos vaikuttaisi Hollow Hazen menestykseen erittäin positiivisesti.

8 / 10

Kappalelista:
1. Room 212
2. Watching In Silence
3. Still Alive
4. No Rest For The Angels
5. Life Has No Meaning
6. We Must Believe
7. The Answer
8. Il Tempo Del Fuoco
9. A Fading Angel´s Life
10. Countdown To Revenge
11. The Gate To Nowhere

http://www.hollowhaze.com/index.php

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua