Holy Moses – Redefined Mayhem

”Pyhä mooses sentään”, tätä levyä on odotettu. On kulunut kuusi vuotta siitä, kun saksalainen julkaisi edellisen täyspitkänsä. Bändin edellinen levy oli hiukan väsynyt, joten näin pitkän tauon jälkeen ovat odotukset korkealla. Odotus palkittiin uudella levyllä, jossa on jämäkät kolmetoista thrash metal -biisiä.

On ilo huomata, että näinkin vanha bändi jaksaa porskuttaa ja uusiutua tarvittaessa. Holy Moseksen uutukainen ”Redefined Mayhem” on toki sitä tuttua saksalaista thrash metallia, mutta tiukan riffittelyn seuraksi on tullut uudenlainen raskas poljento. Soitto kulkee kivuttomasti ja uudet death metallista vaikutteita ottavat riffit sopivat todella hyvin bändin raakaan ulosantiin. Sabinan ääni on tiukassa kunnossa, ja hänen karjuvan käskyttävä ulosantinsa on mukavaa kuunneltavaa. Thrash metal -levyksi kolmetoista raitaa kuulostaa turhankin tuhdilta paketilta, mutta levy onnistuu pitämään kuulijan suhteellisen hyvin otteessaan. Parit melodisemmat ja muutamat raskaammat vedot tuovat hyvää vaihtelua ja antavat levylle elinikää. Kaikki kappaleet eivät tosin vakuuta, ja mielestäni muutaman kappaleen poistolla olisi saanut aikaan vielä tiukemman paketin. Ulkomusiikillisena sivuhuomiona ”Redefined Mayhem” sisältää todella näyttävän kannen, joka sai arvostelijan hykertelemään pitkäksi aikaa. Kannessa sarvipäinen Mooses lyö ihmisiä kymmenellä käskyllä.

Holy Moses onnistui kuuden vuoden odotuksen jälkeen luomaan varsin tiukan kuuloisen levyn. Pientä kehitystä on havaittavissa, ja kehitys on oikeaan suuntaan. Olisihan se ollut surullista, jos bändi olisi näin pitkän tauon jälkeen kasannut ponnettoman, keskinkertaisen ja väkinäisen levyn ihan vain sen takia, että pääsee keikkailemaan. Liian moni bändi on astunut tähän suden kuoppaan, mutta Holy Moses ei onneksi kuulu heihin.

8/10

Kappalelista:
01. Hellhound
02. Triggered
03. Undead Dogs
04. Into The Dark
05. Sacred Sorrows
06. Process Of Projection
07. Fading Realities
08. Liars
09. Redemption Of The Shattered
10. Whet The Knife
11. Delusion
12. One Step Ahead Of Death
13. This Dirt

http://www.facebook.com/official.holy.moses

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua