Home Style Surgeryn thrash metal puristaa kaulasta ja hengittää niskaan – arvostelussa ”Trauma Gallery”

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 31.7.2018

Viime vuosikymmenen puolella perustettu thrash metal -yhtye Home Style Surgery on kasvanut ja kehittynyt pikkuhiljaa vuosien saatossa. Tänä vuonna Punishment 18 Recordsin kautta julkaistu ”Trauma Gallery” -albumi saattaa olla sen vahvin taidonnäyte tähän mennessä ja samalla se osoittaa, että thrashia voi vielä tehdä uudella, erilaisella ja huomiota herättävällä tavalla.

Home Style Surgeryn thrashissa kuuluvat perinteet (voiko thrashia edes tehdä ilman, että ne kuuluvat jossain määrin?), mutta suurimman huomion vie yhtyeen oma persoona. Levylle on luotu todella onnistuneesti painostavaa ja ahdistavaa tunnelmaa, jopa pakokauhun tunnetta. Taidokkaan soiton ja hyvien sävellysten lisäksi vahva tunnelma pitää otteessaan, puristaa kaulasta ja hengittää niskaan. ”Trauma Gallery” on vähän kuin jännittävä trillerielokuva metallimusiikin muodossa. Jo pelkästään se erottaa Home Style Surgeryn suurimmasta osasta thrash-yhtyeitä. Bändi tekee thrashinsa kiinnostavalla tavalla, joka eroaa massasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Home Style Surgerylla on mielikuvitusta tehdä musiikissaan luovia, ennalta-arvaamattomia ja tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja. Kappaleissa on kovin erilaisia osia, jotka sopivat kuitenkin hyvin yhdeksi kokonaisuudeksi. Äärimetallin rajat ovat hämärtyneet ja osittain jopa kaatuneet. Thrashille läheisistä genreistä on tuotu erilaisia piirteitä, joiden avulla kappaleisiin on luotu säväyttäviä yksityiskohtia.

Levyllä tapahtuu todella paljon ja todella nopeasti. Kaikkea ei ole mahdollista sisäistää ensikuuntelulla, mutta useamman kuuntelun jälkeen kappaleet alkavat pikkuhiljaa avautua. On suotavaa keskittyä levyn kuuntelemiseen täysillä päästäkseen kunnolla sen sisälle. Musiikki on niin täynnä kiinnostavia asioita, jotka menevät nopeasti ohi vain sivukorvalla kuunnellessa.

”Trauma Gallery” on vahva ja väkevä albumi, joka luo Home Style Surgerylle positiivisia tulevaisuuden näkymiä ja mahdollisuuksia. Yhtyeellä on oma tyyli ja persoona, jotka kuuluvat selkeästi sen musiikissa nostaen sen kiinnostavuuden vielä hyvää sävellys- ja soittotaitoakin korkeammalle. ”Trauma Gallery” ei toki ole täydellinen albumi ja toisinaan kappaleiden kiinnostavuus ei kanna niiden loppuun saakka. Home Style Surgeryn ura on kuitenkin vasta alussa, ja sillä riittää potentiaalia päästä pitkälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

7½/10

Kappalelista:
1. Explore the Dimensions
2. Atomosophobia
3. Sachiko Ever After
4. The Red Ripper Case
5. Beware the Lurkers
6. Haunted Mindscape
7. Verge of Confrontation
8. Trauma Gallery

Home Style Surgery Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy