Horizon Ignitedin uusi ”Reveries”-single naittaa yhteen melodeathin ja 80-luvun powerballadit

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.5.2021
(c) Teppo Ristola Photography

Kouvolalainen death metal / metalcore -yhtye Horizon Ignited on julkaissut tänään kakkossinglen tulevalta albumiltaan. Lopulta yhdeksi albumin kohokohdiksi kasvanut ”Reveries”-kappale meinasi jäädä ensin koko levyltä pois:

”Perinteisesti yhtyeemme biisinkirjoitus on noudattanut kaavaa, jossa minä ja toinen kitaristimme Vili Vottonen olemme pallotelleet demoja keskenämme, ja demojen pohjalta olemme yhdessä säveltäneet biisit”, Horizon Ignitedin kitaristi Johannes Mäkinen kertoo.

“”Reveriesin” kohdalla satuin itse olemaan hyvässä biisinkirjoitusvireessä, ja pelkän muutaman riffin mittaisen demon sijaan kappaleen kaikki osat syntyivätkin yhdeltä istumalta. Biisirakenne jäi kuitenkin vielä auki ja kappale jäi sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon. Biisi kaivettiin biisinkirjoitussessioissa esiin aina tasaisin väliajoin, mutta inspiraatiota kappaleen viimeistelyyn ei löytynyt. Lopulta erään epäonnistuneen kirjoitussession päätteeksi kaivoin turhautuneena ”Reveriesin” vielä kerran esiin. Kuinka ollakaan, palaset loksahtivat vihdoin paikalleen. ”Reveries” on albumin kappaleista varmaankin se, joka oli lähimpänä jäädä nauhoittamatta kokonaan, vaan onneksi ei jäänyt.”

””Reveries” tuo esiin albumin tunnelmallisempaa puolta, ja vaikka kappale ei soitannalliselta puolelta olekaan välttämättä sitä kaikkein raskainta Horizon Ignitedia, synkkyys ja raskas tunnelma löytyvätkin sanoitusten puolelta”, yhtyeen laulaja Okko Solanterä sanoo ja jatkaa:

“Mitä on menettää kaikki toivo ja hukkua tunteettomaan synkkyyteen? Millaista on menettää itsensä ja ihmisyytensä? Kuinka syvä on surun ja menetyksen meri? Näiden kysymysten ympärillä pyörivät isot melodiat ovat melkein kuin 80-luvun powerballadeista, kun taas säkeistöt tuottavat perinteisempää melodeath-fiilistä. Nämä kaksi tulkintatapaa luovat hienon kontrastin ja mielenkiintoisen tunnelman kappaleen sanoitusten ympärille.”

Singlen julkaisun yhteydessä julkaistaan myös soittovideo, joka on kuvattu yhtyeen alkusyksystä 2020 pitämän albumin esituotanto- ja harjoitussession aikana Lammaskallion Audiolla Tuusulassa. Video julkaistaan yhtyeen YouTube-kanavalla tänään klo 18.00, jolloin myös bändi on paikan päällä Tubessa juttelemassa faniensa ja ystäviensä kanssa.

”Video kuvattiin luonnonkauniilla Lammaskallion Audiolla Tuusulassa, jossa puitteet vähän kuin huusivat videon tekoa. Nopeisiin liikkeisiin pystyvä Juho Karenko ja kumppanit palkattiin paikalle suorittamaan kuvaajan tehtäviä, ja itse videon leikkaus ja editointi ajateltiin kokeilumielessä hoitaa itse. Lopputulos ei kestä vertailua Wes Andersonin parhaimpiin, mutta sopii omakustanneyhtyeen videokatalogiin kuin nenä päähän. Dokumentaarinen tyyli täydentyi ripauksella old school -lookkia, jonka hieroi hienosti kasaan aseveli J. Mäkinen”, videon editoinut ja Horizon Ignitedissa koskettimia soittava Miska Ek kertoo.