Horizons Edgen ”Let The Show Go On” on power metallia puhtaimmillaan

Fastball-levy-yhtiö on yllättänyt minut bänditarjonnallaan jo useamman vuoden aikana. Tällä kertaa yhtiön kiinnittämä australialainen Horizons Edge pääsi yllättämään minut: vokalistin äänen perusteella ei uskoisi, että yhtyeessä laulaa nainen eikä mies.

Horizons Edge ei toki ole ainoa yhtye, jonka vokalisti on päässyt vuosien saatossa yllättämään. Niin teki esimerkiksi viime vuonna saksalainen Shezoo-yhtye, jossa naisvokalisti kuulosti myös miehekkäälle. Kummankaan yhtyeen kohdalla miehekkäältä kuulostava naisvokalisti ei ole mitenkään negatiivinen asia, sillä molempien bändien vokalistit hoitavat tonttinsa hyvin.

Horizons Edge on kokenut olemassaolonsa aikana jäsenten vaihdoksia. Se, miten dramaattisia miehistönvaihdokset ovat australialaisyhtyeen kohdalla olleet, on hankala arvioida, sillä en tunne kovin tarkasti Horizons Edgen taustoja. ”Let The Show Go On” -albumin perusteella voi kuitenkin päätellä jotakin siitä, onko miehistönvaihdos vienyt yhtyettä oikeaan suuntaan. Kun kuuntelee Horizons Edgen uusinta albumia, voi huomata, miten melodista ja moniulotteista se on. Vaikka kyseessä on power metal -yhtye, on soundista löydettävissä myös sinfoniallisia piirteitä, jotka tietenkin rikastuttavat äänimaisemaa entisestään.

Australialaisyhtyeen uusin albumi on 12 kappaleen mittainen syväsukellus melodisen power metallin maailmaan. Vaikka levyn kappaleet rakentuvat pitkälti monipolvisten melodiakerrosten, kitarasoolojen, tuplabasarin ja Kat Sproulen maskuliinisen äänen varaan, on ”Let The Show Go On:ia” yllättävänkin helppo ja mukava kuunnella. Horizons Edge on luonut kappaleita antaumuksella ja nähnyt niissä vaivaa, eikä ole missään tapauksessa yrittänyt venyttää levyä väkisin samankaltaisilla kappaleilla.

”Let The Show Go On” on paikoitellen hyvinkin kliseisen power metal -albumin kuuloinen, mutta se ei mielestäni vähennä levyn viehätystä vaan päinvastoin lisää sitä. Power metal -albumeilta odottaa eeppisyyden tuntua, ja sitä ”Let The Show Go On” -albumi tarjoaa kappaleesta toiseen. Kappaleiden välillä on myös kontrastia, minkä johdosta progressiivisemmat vedot, balladit ja tiukemmat tykitykset erottuvat toisistaan. Horizons Edge on onnistunut uudella albumillaan tuomaan esille ennen kaikkea identiteettiään. Edellä mainittujen seikkojen vuoksi levyä jaksaa kuunnella vaivatta ja palata sen äärelle uudelleen. ”Let The Show Go On” on viihdyttävä ja laadukas kokonaisuus, joka taatusti lämmittää monen power metallin ystävän mieltä.

8+/10

Kappalelista:

 1. A New Day Will Dawn
 2. Farewell
 3. Black Hole
 4. Surrender
 5. Let The Show Go On
 6. Use Me
 7. Holding Out For A Hero
 8. Masks
 9. In Your Eyes
 10. Demons
 11. In A Moment
 12. Bring Me Home

Horizons Edge Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua