House Of Tušonin ja Almazin yhteisjulkaisuna toimiva EP ”Tušon Tales Vol.1” on nyt julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.11.2022

House of Tušonin uusi EP ”Tušon Tales Vol.1” on ”Tales”-saagan ensimmäinen osa, jossa tarinankertojana toimii vokalisti Almaz. Nuori, suomalais-etiopialainen laulaja-lauluntekijä Almaz tekee EP:llä debyyttinsä ja leikittelee eri genreillä luodakseen tunteikkaan tarinan: ”Halusin, että kuuntelijani voisivat samaistua tarinaani ystävyydestä ja sen eri sävyistä.” ”Tušon Tales Vol.1” toimii alkusoittona Almazin uralle, ja ilmassa on vihjeitä yhteistyön jatkumisesta.

”Halusimme luoda tarinoille musiikkialustan siten, että kullekin tarinalle omistetaan kokonainen EP tai jopa albumi. Jokainen kappale edustaa tiettyä osaa tarinasta ja pyrkii välittämään siihen liittyvät tunteet. Sen vuoksi ’Tušon Tales Vol.1:llä’ esiintyvien kappaleiden genret vaihtelevat indiestä rockiin ja elektronisista sävyistä jopa dreamscapeen. Teema on yhtenäinen, mutta tarinan kulku määrittää tunnelman.

Albumilla esiintyvä Almaz kertoo oman tarinansa menetetystä ystävyydestä. Ystävyydestä, josta luopuminen on tuskallista, ja jonka kuihtumiselle ei voi mitään – voi vain seurata sivusta, kun kasvaa erilleen. Albumi käy läpi irti päästämisen tunneprosessin vaihe vaiheelta, surusta ja hämmennyksestä vihaan ja lopulta hyväksyntään. Jokainen kappale edustaa tiettyä prosessin vaihetta. Se on riipivän kaunista”, kuvailee eräs Tušonin edustajista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tušon on Helsingissä toimiva, kuopiolaiset juuret omaava taiteen innovaatiotehdas, joka vihjaa tuovansa uutta näkökulmaa musiikin tuotantoon tekemällä musiikista kokonaisvaltaisen ja uniikin kokemuksen. Eräs Tušonin edustajista raottaa innovaatiotehtaan verhoa Tušon Sound Artsin osalta seuraavasti:

”Lähtökohtana on luoda tiimi, joka toteuttaa artistin visiota kokonaisvaltaisesti. Emme halua nykyisen mallin mukaisesti luoda sanoituksia valmiiden biittien päälle, vaan pyrimme sen sijaan luomaan teoksen pala palalta, yksi ääni kerrallaan. Jokainen äänielementti on luotu kuvastamaan visioitua tunnetta.

Mieti kaikista merkityksellisintä muistoasi ja yritä muistaa kaikki siihen liittyvät yksityiskohdat:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miltä sinusta tuntui silloin? Mitä se saa sinut tuntemaan nyt? Huomaat, kuinka palaat muistoon ja koet kaiken uudelleen. Nyt kuvittele, että voisit välittää sen tunteen muuntumattomana jollekin toiselle. Sen kokemuksen me haluamme tarjota kuuntelijoille – kokemuksen muistosta. Tuomme uuden aikakauden musiikin tuotantoon. On aika laajentaa sen luomia mahdollisuuksia. Koska uskomme rajattomuuteen, Tušon Sound Arts tulee olemaan se, joka luo musiikkikokemuksesi mittatilauksena.”

Vaikka Tušon saattaa vaikuttaa tällä hetkellä vain musiikkituotantoyhtiöltä, erottaa ainoastaan aika sen täydestä potentiaalistaan.

Tušonin edustaja jatkaa kertoen, mitä Tušonilta voidaan tulevaisuudessa odottaa: ”Odottakaa odottamatonta. Tušon vaikuttaa tällä hetkellä myös muodin alalla ja tulee laajentamaan toimintaansa vain mielikuvitus rajanaan. Emme halua paljastaa liikaa, mutta urheilu tulee olemaan yksi osa prosessia.

Tušon on tällä hetkellä kehityksensä ensimmäisessä vaiheessa. Tarkoituksena on luoda aikakausi täynnä uusia innovaatioita, kokonaisvaltaisempia toimintatapoja ja suurempia tunteita. Tušon ei ole vierailemassa vaan on täällä jäädäkseen. Tulemme olemaan osa sekä suomalaista että globaalia kulttuurihistoriaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy