How Much More – Eminent Wait

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 1.2.2016

Kotimainen How Much More palaa rikospaikalle kymmenen vuotta edellisen albuminsa julkaisun jälkeen.  Katuojassa noita vuosia ei varmasti ole makoiltu, sillä sen verran tasalaatuinen seuraaja ”Eminent Wait” on debyytille vuosien jäkeen tarjolla.

Hyvillä soundeilla siunattu levy vie rokin perusasioiden äärelle kumartaen vuosikymmenten taakse. Bändi ei silti kuulosta lainkaan vanhentuneelta tai reliikiltä vaan tuo menneisyyden vaikutteet ja kaiut onnistuneesti tähän päivään.

How Much Moren musiikillinen olemus ei kuulosta lainkaan kotimaiselta eikä edes kovin eurooppalaiselta. Itselleni tulee välillä mieleen mm. The Black Crowes, ja levyä voisi hyvin kuvitella soundtrackiksi Amerikan coast to coast -ajelulle. Varsinkin ”Human Child” -kappale luo päähän varsin elokuvamaisia visioita.

Omaksi suosikikseni levyltä nousee rokkaava ”Grounded”. Valinta ei ollut helppo, ja siinä piilee levyn sekä vahvuus että ongelma. Levy on niin tasainen kokonaisuus, että mikään biisi ei nouse toisensa yläpuolelle. Toisaalta tämä saattaa tuntua äkkiseltään myös yksipuolisena tasaisuutena ja selkeän johtotähden puuttumiselta.

Ei pidä silti antaa tulla hämätyksi. Huolimatta siitä, että levyltä ei löydy varsinaisia kerrasta mukaansa tempaavia sing along -kertosäkeitä, musiikki kyllä palkitsee kuuntelijansa. Biiseistä koostuu oma pieni maailma, joka pakottaa palaamaan  luokseen etsimään lisää hunajaa. Kiireiselle kertakuuntelijalle tämä levy ei sovi, eikä sitä ole tarkoitettu nopeasti loppuun jauhetuksi pika-annokseksi tai yhden hitin ihmeeksi. Kokonaisuuden harkinta korostuu CD:n kansissa, jossa biisilista on ikään kuin jaettu A- ja B-puoliin.

Erityisen maininnan saa kokonaisuuden kruunaava vokalisti Mikko Koivulehdon upea ääni.  Toivottavasti nopeaksi ja kaiken syöväksi kehittynyt nykyaika antaa bändille mahdollisuuden, sillä tämänkaltaista osaavaa ja perusarvoja kunnioittavaa rokkia tarvitaan aina.

8/10

Kappalelista:
1. After The World
2. Hey
3. Human Child
4. Spiders
5. All Too Fast
6. Let Me Be
7. Grounded
8. Inside Your Mind
9. Good Times

https://www.facebook.com/howmuchmoreband

Kirjoittanut: Nikki Jääsalmi

Luetuimmat

Uusimmat