Howard Jones kertoo Killswitch Engage -aikojen vieneen hänet itsemurhan partaalle

Howard JonesMetalcoren aikoinaan maailmalle tutustuttaneen Killswitch Engagen entisenä laulajana tunnetuksi tullut Howard Jones on avautunut Hatebreed-vokalisti Jamey Jastan pyörittämässä ”The Jasta Show” -podcastissa taistelustaan mielisairauden kanssa. Vuodesta 2002 kymmenen vuotta eteenpäin Killswitch Engagen leivissä vaikuttanut, nykyään Devil You Know -nimisen bändinsä keulakuvana tunnettu Jones kertoo masennuksen aiheuttaman itsetuhoisuuden vieneen hänet kertaalleen lähes hautaan saakka. Mies kertoo samassa haastattelussa lisäksi tarkempia yksityiskohtia siitä, kuinka lähtö Killswitch Engagesta aikoinaan tapahtui.

Julkisuus yhdistettynä mielenterveydellisiin ongelmiin ei tunnetusti koskaan ole niinsanotusti toimiva yhtälö. Valitettavasti ylitsepääsemättömältä tuntuva, loputon paha olo ei aina avaudu ulkopuolisille tarpeeksi ajoissa, ja ainoana ratkaisuna nähdään siirtyminen ajasta ikuisuuteen. Apua on kuitenkin sitä tarvitseville tarjolla. Howard Jones avautuu tilanteestaan seuraavasti:

”Olen kärsinyt ahdistuksesta sekä masennuksesta varhaisesta teini-iästäni lähtien. Se, että olin laulaja ja pidin siitä, ei tuonut helpotusta. Olin onnekas tullessani kuuluisaksi tehden sitä, mistä nautin eniten, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Jossain vaiheessa siitä kaikesta muodostui minulle kuitenkin uskomaton taakka. Muistan teini-ikäisenä kadulla kävellessäni siirtyneeni toiselle puolelle katua vain siksi, etten joutuisi kohtaamaan vastaantulleita ihmisiä. Voit siis kuvitella, miltä tuntuu, kun yhtäkkiä ihmiset ympärilläsi huutavat nimeäsi ja tunnistavat sinut, minne tahansa menet. En pystynyt käydä ruokakaupassa tai ostoskeskuksissa, minua tuijotettaisiin jopa elokuvateatterissa.”

Puhuttaessa laajemmin mielisairaudesta, kuuluisuudesta sekä itsemurhayrityksestä, Jones kertoo seuraavaa:

”Kaikki lähti pienestä sisäpiirijutusta, jonka jaoimme pienen yhteisön kesken. Yhtäkkiä siitä tulikin sitten isompi, julkinen juttu. Hetken kuluttua olinkin jo pisteessä, jossa tunsin, etten pysty enää käsittelemään tätä kaikkea. On olemassa ihmisiä, jotka pystyvät pitämään itsensä koossa paremmin kuin minä, jonka pää sekosi täysin. Muistan, kun asuin vielä vanhassa asunnossani – en muuten tiedä, olenko koskaan puhunut tästä aiemmin – ja joku vain tiedosti aikeeni, ja soitti poliisit paikalle. Vedin käsiaseeni esiin, latasin sen, ja olin valmis ampumaan pääni paskaksi. Elleivät poliisit olisi koputtaneet ovelle, minua ei enää olisi. Poliisit tulivat oveni läpi pysäyttääkseen minut. Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että päädyin viettämään jonkin aikaa mielisairaalassa. Olenkohan koskaan aiemmin kertonut tästä? No, sinulle olen, mutta en koskaan julkisesti.”

Killswitch Engagesta lähdöstään Howard taas kertoo näin:

”Periaatteessa, kokoonnuimme vain yhteen ja aloimme käydä läpi suunnitelmia koskien seuraavaa albumiamme – albumia, jolla Jesse (Leach) lopulta lauloi. Tapasimme Adamin (Dutkiewicz) kotona, ja jokainen alkoi esitellä omia ideoitaan. Kävimme sitten läpi niitä, ja päädyimme käymään läpi myös vanhaa tuotantoamme ja kaikkea. Sitten olimmekin jo, että ”voisimme tavata samaan aikaan päivittäin vaikka seuraavan parin viikon ajan”, ja sillä selvä. Sanottiin vaan, että nähdään huomenna, mutta minä en koskaan tullut takaisin. Ajoin pois, en soittanut, en palannut, tai mitään.

Puhuin heille seuraavan kerran ehkä parin viikon päästä tai jotain, ja he olivat että ”Eli… taidamme jatkaa tästä eteenpäin ilman sinua?”. Vastasin, että kyllä minä voin jatkaa, käyn vaan läpi vaikeita aikoja nyt. He totesivat, että minähän vihaan tätä hommaa, johon vastasin, että ei se ole siitä kiinni. Siihen he toistivat, että minä oikeasti vihaan tätä, ja myönnyin. Enhän minä pysty tähän juuri nyt, ei maailmassa ole tällä hetkellä mitään pahempaa. Heräsin todellisuuteen, jossa yhtäkkiä vihaan sitä, mitä olen aina rakastanut. ”Olette oikeassa, en pysty tähän.” ”

Howard kertoo sittemmin saaneensa apua ammattilaisilta, ja sanoo maailman olevan nykyään paljon edellistä valoisampi paikka. Hän kertoo myös edelleen pitävänsä yhteyttä edellisen yhtyeensä kitaristiin, Adam Dutkiewicziin.

Nykyisen yhtyeensä, Devil You Known, oli tarkoitus esiintyä Tuskassa viime vuonna, mutta keikka kuitenkin peruuntui viime hetkellä työlupa-ongelmien vuoksi. Tänä vuonna yhtye on kuitenkin mahdollista nähdä Helsingin Jäähallissa 2. marraskuuta, jolloin bändi avaa illan Five Finger Death Punchille sekä Papa Roachille. Devil You Know julkaisee marraskuussa myös uuden albumin, josta odottelemme lisätietoja. Voit kuunnella koko The Jasta Showssa kuullun haastattelun tästä.

Devil You Know Facebookissa

Kommentoi julkaisua