The Howl – Loose Ends

Torniosta ponnistava on pistänyt pihalle uuden albuminsa, joka on saanut nimekseen ”Loose Ends”. Kyseessä on yhtyeen toinen kokopitkä albumi, ja ennen tätä yhtye on julkaissut myös kaksi EP:tä. Saatekirjeen mukaan luvassa on ”hardcorevivahteista groovaavaa metallia”, joten otetaanpa selvää mitä ”Loose Ends” pitää sisällään.

Albumi lähtee käyntiin nimikkoraidan myötä, ja pelin henki selviää välittömästi – tinkimätöntä mäiskettä, hyvällä asenteella. Niin tuo nimikkoraita, kuin myös sitä seuraava ”Ambulance” jyräävät erittäin voimakkaasti, tuoden mieleen punkimman version Entombedista. Kolmas kappale, ”Doodle” onkin jo sitten hieman enemmän sitä groovaavampaa osastoa. Kaikkein omaperäisimmästä yhtyeestä ei tässä ole kyse, mutta erittäin hienosti pysyy kavereilla homma hallussa. ”Broken & Bruised” lyö kuuntelijan kanveesiin hienolla Pro-Pain-henkisellä mäiskeellä.

Yhtye on perustettu jo vuonna 1998 ja on urallaan ehtinyt voittaa mm. Suomen Wacken Metal Battlen vuonna 2008. Voiton myötä yhtye pääsi myös kyseisille festareille esiintymään. Tämänkaltaiset voitot ovat siinä mielessä yhtyeille tärkeitä, että niistä karttuu kokemusta. Hieman kokemattomampi bändi ei varmaankaan olisi saanut tästä levystä hiottua näin napakkaa ja mielenkiintoista albumia.

Levy pitää sisällään useampiakin erinomaisia ralleja, esimerkiksi pariminuuttinen reippailu ”With Anger” toimii erinomaisesti. Myös levyn metallisempaa osastoa edustava ”Conan” on mukavan groovaavasti etenevä kappale. Jos olet innostunut yhtyeistä, kuten Entombed, Pro-Pain tai Hammerhed, niin kannattaa myös ehdottomasti tsekata The Howl; rehellistä turpaan lyöntiä, erittäin hyvin yhteen soitettuna.

7/10

 

Kappalelista:

1.Loose Ends
2.Ambulance
3.Doodle
4.Broken & Bruised
5.The Bitter End Of Socialism
6.With Anger
7.Conan
8.Kung-fu Crusher
9.Backwoods Society
10.Cross Of Greed
11.Illusion Of A Horse
12.End Your Reign
13.Long Handle

http://www.the-howl.net/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua