Huhtikuu tuo mukanaan rutkasti uusia metallilevyjä: maistuisiko Rammstein, Meshuggah tai Destruction?

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.3.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Huhtikuussa kevätauringon kanssa kilpaa loistavat monet hienot uutuuslevyt. Näiden nostojen lisäksi uutuuslätty on ilmestymässä muun muassa Calibanilta, Au-Dessukselta, Denigratelta, Wömit Angeliltä ja National Napalm Syndicatelta. Huhtikuu ei siis ole hiljainen!

Meshuggah – Immutable

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Tämä ei ole aprillipila: matematiikkametallin sanansaattaja Meshuggah julkaisee uuden levyn kuuden vuoden tauon jälkeen. Tätä maailma odottaa varmasti henkeään pidätellen. Bändi laittaa varmasti taas groovaten, ja saattaapa olla, että tämä levy keikkuu vuoden lopussa monen toimittajankin “vuoden levyt” -listauksilla.

Evil Invaders – Shattering Reflections

Belgialainen uudemman polven thrash metal -bändi Evil Invaders saavuttaa 1. huhtikuuta jo kolmannen levyn rajapyykin. Huhtikuun pyyhkäistään siis käyntiin hyvinkin vauhdikkaasti! Ensimaistiaisena julkaistu “Sledgehammer Justice” kumartelee myös perinteisen heavyn suuntaan ja on ilmaisultaan hiukan maltillisempitempoista materiaalia; kiinnostavaa kuulla, mitä loppulevy tarjoilee. Nämä pojat eivät ole keksimässä thrash/speed metalia uudelleen, mutta meno maistuu varmasti genren ystäville.

Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love

Rockin suuri nimi Red Hot Chili Peppers on tottunut kohauttamaan, mutta viime vuosina se on pysytellyt hyvinkin hiljaisena. Huhtikuun alussa kuitenkin tärähtää, kun “Pepperseiltä” saadaan uusi levy kuultavaksi. Bändin vahvuuteenhan on palannut myös kitaristi John Frusciante, joten tavallaan vanha nelikko on jälleen koossa.

Satan – Earth Infernal

Jos puhutaan pitkän linjan heavy-yhtyeistä, ei voi olla mainitsematta brittiläistä Satania, joka valitettavasti on jäänyt monien pumppujen jalkoihin. Tästä huolimatta se jaksaa yhä vääntää musiikkiaan, vaikka yhtyeen taival on ollut vähintäänkin repaleinen. Nyt levylautaselle saadaan bändin uutuuslevy. Kymmenen vuoden takaisen paluun jälkeen tarjolla on nyt uuden ajan neljäs studiolevy.

The Hellacopters – Eyes of Oblivion

Ruotsalainen rokkiretkue The Hellacopters ei sitten malttanut pysyä haudassa. Vuonna 2008 julkaistu “Head Off” piti jäädä bändin viimeiseksi levyksi. The Hellacopters palasi keikoille vuonna 2016, ja viime vuonna se ilmoitti tehneensä sopimuksen Nuclear Blastin kanssa. Tämän yhteistyön tuore hedelmä ponnahtaa kuultavaksemme huhtikuussa. Ja mikäpä sen mukavampaa kevätiltojen kruisailumusaa!

Destruction – Diabolical

Saksalainen Destruction tuskin kaipaa syvällisempiä esittelyjä: bändi on paahtanut thrash metaliaan jo neljän vuosikymmenen ajan, eikä vauhti ole hyytymään päin vieläkään. “Diabolical” on ensimmäinen levy ilman kitaristi Mike Sifringeria, joka totuttiin näkemään Schmierin rinnalla bändin alkuajoista lähtien. Onkin mielenkiintoista kuulla, miten tämä miehistönvaihdos vaikuttaa Destructionin ulosantiin.

Kaamos Warriors – Spirit from the Void

Pohjoistuuli puhaltaa vielä huhtikuussakin, tällä kertaa Kaamos Warriorsin muodossa. Melankoliaa kahdella kielellä tarjoileva trio on nyt neloslevynsä kohdalla. Yhteistyötä on tehty Inverse Recordsin kanssa. Luvassa on jälleen hyytävää tunnelmointia.

Heidra – To Hell or Kingdom Come

Tanskalainen Heidra ammentaa teemansa skandinaavisesta tarustosta, joten ei liene yllätys, että homman nimi on folk/viikinkimetalli. Kotimainen Moonsorrow – ja miksipä ei myös Ensiferum – voitaisiin mainita bändin hengenheimolaisiksi. 8. huhtikuuta ilmestyvä levy on tämän porukan kolmas kokopitkä. Laitetaanpas siis humpaten tanskalaisten tahdissa!

King Satan – Occult Spiritual Anarchy

Tamperelainen King Satan on liikuskellut industrial-hengessä okkultismin maailmassa vuodesta 2015 lähtien ja saanut tänä aikana monia ystäviä. Huhtikuun alkupuolella julkaistava “Occult Spiritual Anarchy” esittelee jälleen tätä hämärän rajamailla seikkailevaa äärimetallia, joka rikkoo genrerajoja rytinällä.

Månegarm – Ynglingaättens Öde

Ruotsalainen pakanametalliyhtye Månegarm on matkansa varrella saanut monta myyttistä tarinaa punottua musiikin muotoon. Samalla linjalla jatketaan myös tällä yhtyeen 10. studioalbumilla. Månegarm on ainakin aikaisemmin onnistunut tässä tehtävässään hienosti, joten mielenkiinnolla voi odottaa, millaisia tarinoita levyllä nyt avataan.

Corpsessed – Succumb to Rot

Etelä-Suomen tantereelta ponnistava Corpsessed on louhinut death metaliaan pian jo 15 vuotta – ja tehnyt sen vielä suunnattoman maittavasti. Huhtikuussa tämä kvintetti sylkäisee pihalle neljännen täyspitkänsä, joka kannattaa ehdottomasti ottaa kuunteluun.

Se, josta ei puhuta – Gehenna

Olin jo kuvitellut, että tämä pohjoissavolainen yhtye on kuollut ja kuopattu, koska se tuntui kadonneen tyystin maailmasta edellisen, vuonna 2011 ilmestyneen levyn jälkeen. Viime vuoden puolella bändi kuitenkin ilokseni kertoi tehneensä sopimuksen Inverse Recordsin kanssa, ja nyt tämän yhteistyön hedelmä saadaan kuultavaksi.

Rammstein – Zeit

Kun Rammstein julkaisi hiljattain huhtikuun lopulla ilmestyvän levynsä nimen ja varsinkin videon albumin nimikkobiisistä, alkoi armoton spekulaatio. Onko yhtyeen aika koittanut? Onko se tullut tiensä päähän? Tätä ei tarina kerro, mutta varmaa on se, että uusi Rammstein-albumi tulee takuulla vuolemaan jälleen kultaa. Bändi kiertää kesällä myös Eurooppaa, ja ehkäpä vihdoin se on mahdollista keikan siirtojen jälkeen nähdä Tallinnan suunnalla.

Axel Rudi Pell – Lost XXIII

Saksalainen heavy/hard rock -konkari Axel Rudi Pell on pitkästä toimintaiästään huolimatta ollut aktiivinen julkaisutahdissaan vielä tällä vuosituhannella ja -kymmenelläkin, koska huhtikuussa julkaistava levy on jo yhtyeen kolmas albumi 2020-luvulla. Kun ei ole päästy kunnolla kiertämään keikkalavoilla, on selvästikin vietetty laatuaikaa studiossa.

Watain – The Agony & Ecstasy Of Watain

Vappuiloittelu saa arvoisensa säestyksen, kun juuri tuon työn juhlan kynnyksellä kuuloelimiä hellimään saapuu kylmää ruotsalaista black metalia. Edellisestä Watain-levystä on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta, joten tätä varmasti odotetaan innolla. Mitähän koukkuja Watain tällä kertaa on keksinyt? Ja mitähän se keksii lokakuussa, kun bändi voidaan todistaa myös livenä Helsingissä?

Luetuimmat

Uusimmat