Huhtikuun uutuuksina monta hyvää black metal -levyä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.3.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Huhtikuussa tarjolla on ainakin hyvää uutta black metalia, ja vähän laitetaan rässätenkin.

Eluveitie – Ategnatos

Folk metal -yhtye Eluveitie pääsee julkaisun makuun jälleen huhtikuun alkupäivinä. Bändi itse lupailee kuultavaksi entistä tummempia sävyjä ja tuomiopäivän profetiaa.

Exumer – Hostile Defiance

Huhtikuun alku lähtee käyntiin rässäten, kun jo 80-luvulla toiminut Exumer julkaisee uutukaisensa. Bändin ura on ollut melko repaleinen, eikä tämäkään julkaisu ole vasta kuin viides täyspitkä yhtyeen matkan varrella.

Antropomorphia – Merciless Savagery

Hollantilainen pitkän linjan death-partio Antropomorphia pimentää maailmaa uudella julkaisulla 5. huhtikuuta. Ainakin videon kera esitelty “Womb ov Thorns” -kappale lupailee hyvää kuuntelukokemusta. Nämä keikalle Suomeen, kiitos!

Darkened Nocturn Slaughtercult – Mardom

Tämä saksalainen poppoo osaa okkulttisen black metalin esittämisen. Kuuteen vuoteen ei ole bändiltä saatu uutta materiaalia, ja alun perin tätä levyä lupailtiin julki jo viime vuonna, mutta nyt odotus varmasti palkitaan. 

Mork – Det Svarte Juv

Ihmisvihaa kevääseen tarjoilee norjalainen Mork neljännellä täyspitkällään. Itselleni tämä on yksi kevään odotetuimmista levyistä. Taidanpa Oslon Inferno-festareilla mennä ennakkokuuntelemaan uutuutta ja maistelemaan samalla bändin nimikko-olutta.

Helheim – Rignir

Huhtikuun loppupuolella tarjolla olisi uutta norjalaista viikinkimetallia à la Helheim. Tämän levyn myötä bändille tulee täysi kymppi täyteen, kun lasketaan kokopitkien levytysten määrää. Ensimmäisen näytteen perusteella luvassa on jotakin tuttua, mutta vähän uuttakin. Helheim lähtee huhtikuussa myös pienelle rundille Vulture Industriesin kanssa, ja tulihan tuossa jo keikkapaikkoja vähän vilkuiltua.

Månegarm – Fornaldarsagor

LIsää uutta viikinki/folk metalia tarjoilee huhtikuussa ruotsalainen Månegarm, joka on aina levyillään tuonut tähän genreen jotakin uutta. Mitähän on luvassa tällä kertaa?

Posthum – Like Wildfire

Norjalaisen Posthumin debyytistä tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Huhtikuussa puolestaan saadaan eetteriin yhtyeen neljäs täyspitkä. Uutuuden on luvattu olevan yhtä aikaa kylmä ja pimeä, mutta myös groovaava.

Vargrav – Reign in Supreme Darkness

Tosiasia on se, että Hyvinkäältä tulee paljon hyvää black metalia. Ja yksi bändi näiden hienojen joukossa on Vargrav, jonka ulosannissa kuuluu selkeästi norjalainen perintö. Nyt ilmestymässä on Vargravin kakkoslevy. Kannattaa myös tsekata bändin live-kunto toukokuussa Steelfestissä.

Belzebubs – Pantheon of the Nightside Gods 

Huhtikuun loppu on pelastettu! Belzebubs tulee ja läväyttää märän rätin vasten kasvoja. Unohdetaan jo vuoden 2019 “paras levy” -listaukset, koska voittaja on löytynyt. Ja oikeasti: tämä kuulostaa pirun hyvältä!