Fear Of Domination

Huhtikuussa jälleen juhlittavia MetalOrgyja perustamassa ollut Fear Of Dominationin Saku Solin listasi Kaaoszinelle viisi unohtumatonta muistoa tapahtumaan liittyen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.3.2019
Fear Of Domination

Jo yli kymmenen vuoden ikään ehtinyt ja legendaksi muodostunut MetalOrgy järjestetään tänä vuonna huhtikuussa, kun konehevin painajaiset Turmion Kätilöt, 2 Times Terror ja Fear of Domination, sekä 1990-luvun pop-punkin tamperelainen sanansaattaja High School Dropouts esiintyvät Helsingin Nosturissa 18. päivä huhtikuuta, sekä 19. päivä huhtikuuta Möysässä, Lahdessa. Kaaoszine tavoitti Turmion Kätilöiden keikkakiireiden keskeltä tapahtuman alun perin perustaneen Saku Solinin ja pyysi Sakua listaamaan viisi ikimuistoisinta hetkeä MetalOrgyn vuosien varrelta. Tässä varsin vaiherikkaan tapahtuman ikimuistoisia hetkiä eri vuosilta:

1. Paras muisto on varmasti vuonna 2008 ensimmäiset MetalOrgyt. Tilanne meillä Fear of Dominationin kanssa oli silloin se, että jäsenet olivat aloittamassa joko intin tai sivarin. Kukaan ei ollut vielä ikinä päässyt soittamaan isolla lavalla, ja tuolloin oli mielen päällä jokaisella, että mitä jos tämä bänditoiminta loppuukin nyt sitten palveluksen aikana. Päätimme ottaa härkää sarvista ja järjestää keikan vuokraamalla Helsingin Nosturin. Pääesiintyjiksi valittiin Turmion Kätilöt ja Velcra. Sain Nosturin vakuutettua tapahtuman järjestymisestä esiintyjien tasolla ja esiintyjät tapahtumapaikalla. Erityiskiitos Eeka Mäkyselle. Lopputulemanahan oli melkein loppuunmyyty Nosturi, ja siitähän se legenda sitten alkoi. Voin kertoa, että jännitti ihan perkeleesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

2. Luonnollisesti aina tavoitteena on ollut saada myytyä tapahtuma loppuun. Edellisinä vuosina jäi aina muutamasta lipusta kiinni. Nosturissa on tapana antaa tapahtuman järjestäjälle t-paita, jossa lukee ”SOLD OUT”, jos tapahtuma myy loppuun ja vuonna 2017 sain vihdoin loppyynmyydyistä MetalOrgyista tuon paidan toimistoni seinää koristamaan. Se hetki, kun Jukkis tuli luokseni kyltin kanssa, jossa luki ”LOPPUUNMYYTY” on varmasti yksi elämäni hienoimmista hetkistä, jonka tulen muistamaan pitkään. Tästä hienosta menestyksestä täytyy muistaa kiittää myös Rowan Raffertya ja Petja Turusta, jotka kanssani ovat mahdollistaneet MetalOrgyjen järjestämisen. Kaiken tämän lisäksi esiinnyin itse illan aikana Fear Of Dominationissa, Turmion Kätilöissä ja jatkoilla vielä Stereo Terror DJ’s:ssä, joten kiirettä piti. Never stop the madness.

3. Vuonna 2016 MetalOrgyt laajennettiin Helsingistä muillekin paikkakunnille järjestettäväksi. Suuri kiitos kuuluu myös kyseisenä vuonna mukaan liittyneen Rowanin työpanokselle. Tapahtuma järjestettiin Jyväskylän Lutakossa, Seinäjoen Rytmikorjaamolla ja pääkallopaikalla Helsingin Nosturissa. Jokaiselle päivälle olimme valinneet paikkakuntalaisen tuoreen bändin lämppäriksi, jotta voisimme näin tukea uusien bändien nousua samalla tapaa, kuin tapahtuma oli tukenut Fear Of Dominationin nousua. Oli hienoa huomata miten tapahtuma kasvoi ja oli saanut ”kulttimaineen” yleisön mukaan. Ihmiset puhuivat meidän tapahtumastamme jo ihan omanlaisenaan spektaakkelina. Halusimme juurikin, että MetalOrgy on aina tapahtuma, eikä vain keikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

4. Hyviä muistoja on lukemattomia, mutta yksi mieleenpainuvimmista muistoista on, kun tapahtuma järjestettiin toisen kerran vuonna 2009. Turmion Kätilöt kutsuivat kesken keikan minut tapahtuman järjestäjänä lavalle. Sitten pamahtikin ”Kärsi”-biisi käyntiin ja minut ruoskittiin mikkipiuhoilla vereslihalle kunnioituksen osoituksena. Eiköhän jostain YouTuben syövereistä löydy vieläkin videoita tästä.

5. Tämä ei ole niinkään hyvä muisto, mutta pysäyttävä sellainen jonka tulen aina muistamaan. Vuonna 2012, kun olimme järjestämässä jouluorgyja, MC Raaka Pee joutui yllättäen sairaalaan niskavaltimon repeämän vuoksi. Tämän takia Turmion Kätilöt ilmoittivat joutuvansa luonnollisesti peruuttamaan esiintymisensä MetalOrgyissa viikkoa ennen tapahtumaa. Olin ennen kaikkea todella huolissani MC Raaka Peestä ja myöskin siitä, että tuleeko minulle tästä järjestäjänä hirveät sanktiot. Nosturissa ymmärrettiin tämä tilanne oikein hyvin, ja saimmekin sovittua korvaavan ajankohdan pääsiäiselle 2013, tuolloin tapahtuma kantoi nimeä METALORGY RESUR-E-RECTION.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

MetalOrgy 2019:
Turmion Kätilöt
2 Times Terror
Fear of Domination
High School Dropouts

to 18.4.2019 Helsinki, Nosturi (liput alk. 28e, 30e ovelta, Ticketmaster)
pe 19.4.2019 Lahti, Möysän Musaklubi (liput alk. 25e, 30e ovelta, Tiketti)
ennakkoliput tulivat myyntiin to 31.1.2019

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy