Huhtikuuta säestävät uutuuden muun muassa Nightwishiltä, Testamentilta ja Katatonialta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.3.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Ainakin huhtikuun puoleenväliin asti Suomi on pysähdyksissä: live-keikkoja ei järjestetä eikä ihmisten ilmoilla liikkumistakaan oikein hyvällä katsota. Onneksi luvassa on paljon uutta musiikkia, jonka kuuntelulla voi täyttää vapaa-aikaansa. 

S-Tool – Exitus

Ville Laihialan kipparoima S-Tool ponkaisi Suomen kansan tietoisuuteen jo debyyttilevyllään “Tolerance 0”. Suomen keikkapaikkoja ahkerasti kiertänyt bändi on nyt julkaisemassa kakkoslevyään. Vallitsevan tilanteen takia levynjulkaisukiertuetta on ajastettu uudelleen, mutta keikkoja odotellessa voimme tutustua tämän porukan levymusiikkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testament – Titans of Creation

Vokalisti Chuck Billy on kuvaillut Testamentin uuden levyn teon olleen paljon aikaisempaa nopeampi ja helpompi prosessi. Yhtyeen alkuvuoden Suomen-keikat osoittivat Testamentin olevan edelleen voimissaan ikävuosista huolimatta. Bay Area Thrash raikuu siis tyylikkäästi vielä vuonna 2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Curse Upon a Prayer – Infidel

Uutta pohjoissuomalaista black metalia parhaimmillaan saadaan kuultavaksi tässä kuussa, kun Curse Upon a Prayer julkaisee kolmannen levynsä. Bändillä on ikää jo kymmenkunta vuotta, joten olisiko senkin aika päästä jo suurempien joukkoon muutenkin kuin vain boikotoitujen videoiden myötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dool – Summerland

Olen törmännyt tähän mielenkiintoiseen hollantilaisyhtyeeseen muutamillakin festareilla. Vaikka Doolin musiikki ei ole aivan ominta genreä, niin jollakin tavalla bändi vähintäänkin hämmästyttää mieltäni.

Nightwish – Human. :II: Nature.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Huhtikuussa tuskin kukaan pystyy sivuuttamaan yhtyettä nimeltään Nightwish. Tämän suuruuden uutta tuplajulkaisua odottavat varmasti kaikki. Melkoinen järkäle sinfonista metallia on 10. huhtikuuta luvassa.

Wolfheart – Wolves of Karelia

Taannoin Tuomas Saukkonen ilmoitti pistävänsä kaikki muut yhtyeensä jäihin ja keskittyvänsä kehittämään Wolfheartia. Toisinhan siinä loppujen lopuksi kävi, mutta Wolfheart on kasvanut yhtenäiseksi bändiksi, joka julkaisee huhtikuussa jo viidennen levyllisen melodista death metaliaan. Hiljattain bändi julkisti myös kiinnittäneensä kreikkalaisen Vagelis Karzisin (mm. ex- Rotting Christ) vakituiseksi kitaristikseen. Toukokuulle Wolfheartille on buukattuna kaksi klubikeikkaa Suomeen; toivotaan, etteivät peruutukset osu näiden keikkojen kohdalle. Jylhää musiikkia ainakin levyllä on luvassa ensimmäisen näytteen perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Abysmal Dawn – Phylogenesis

Los Angelesista ponnistava death metal -yhtye Abysmal Dawn on päässyt jo viidenteen kokopitkäänsä. “Phylogenesis” on samalla myös ensimmäinen levy, jonka bändi julkaisee Season of Mistin kautta. Edellisestä levytyksestä onkin jo ehtinyt kulua viisi ja puoli vuotta, joten tätä levyä monet varmasti odottavat innoissaan.

Oranssi Pazuzu – Mestarin Kynsi

Tällä hetkellä elämme psykedeelisiä aikoja, joten 17. huhtikuuta ilmestyvä “Mestarin kynsi” on loistava valinta juuri nyt. Yhtyeen viides levy on ensimmäinen yhteistyön hedelmä Nuclear Blastin kanssa. Saapa nähdä, mitä tämä maailman pelottavammaksi yhtyeeksikin tituleerattu poppoo on tällä kertaa saanut aikaan.

Turmion Kätilöt – Global Warning

Puolivälissä kuuta päästään laittamaan jalalla koreasti uuden kotimaisen industrial metalin tahdissa, kun kuopiolainen Turmion Kätilöt julkaisee uuden levynsä. Jos kesällä saadaan järjestää festareita, niin tätä varmasti kuullaan Suomen jokaisessa kolkassa. Ennen sitä on aikaa ottaa uudet biisit haltuun levyltä.

The Black Dahlia Murder – Verminous

Vanha tuttu Suomen-kävijä The Black Dahlia Murder saapuu ensi kesänä ilahduttamaan suomalaisia Tampereen Saarihelvettiin. Samalla se tuo mukanaan myös uusia live-biisejä, koska yhtyeen uutuuslevy “Verminous” ilmestyy huhtikuussa. Tiukkaa melodista death metalia on varmasti luvassa jälleen levyllisen verran.

HelfrÓ – HelfrÓ

Mikä näitä islantilaisia oikein vaivaa? Maassa on vain noin 350 000 asukasta ja nähtävästi saman verran black metalia esittäviä yhtyeitä. Season of Mist on napannut suojiinsa nyt HelfrÓ-nimisen bändin, jonka debyyttilevy tulee ulos huhtikuussa. Bändin ulosanti ei ehkä ole ihan niin tunnelmoivaa kuin monen maanmiehensä; ennemminkin siitä löytyy jopa progressiivisia ja kokeilevia elementtejä. Ainakin itse odotan tätä mielenkiinnolla.

Katatonia – City Burials

Loppukuusta tarjoillaan totaalista melankoliaa, kun tämä pitkän linjan ruotsalainen tekijäbändi julkaisee uuden levynsä. Antaa vain kevätauringon tuoda valoa maailmaan – Katatonia vie kuulijansa takaisin synkistelyyn ja lohduttomuuteen.

Trivium – What the Death Men Say

Myös yhdysvaltalainen metallibändi Trivium pääsee julkaisemaan uutta musiikkiaan vielä ennen vappuhulinoita. Tätä tullaan takuulla kuulemaan myös radioaalloilla, sen verran Matt Heafy bändeineen on nimeä ehtinyt saamaan.

Warbringer – Weapons of Tomorrow

Ja laitetaanpa huhtikuussa vielä rässätenkin, tällä kertaa jenkkiläisen Warbringerin tahdissa. Vanhan liiton thrash-bändien suuntaan kumarteleva bändi näyttää, että kyllä tätä genreä pidetään hengissä vielä 2020-luvullakin.

Acherontas – Psychic Death – The Shattering Of Perceptions

Vappuaatto ilahduttamaan saadaan kreikkalaista black metalia Acherontasin muodossa. Okkultismiaan esittelevän yhtye on ollut tuottelias julkaisija, ja tämä jatkuu nyt jo bändin kahdeksannella levyllä.