Huimia katselumääriä ”Psychosocial”-vedollaan saavuttanut vokalisti tavoittelee mahdollisuutta esiintyä Slipknotin kanssa

Kirjoittanut Jouni Lepistö - 15.5.2019

Keväällä 2017 The Voice of Finlandissa nähtiin, kun Seinäjoelta kotoisin oleva Jani Korpela esitti Slipknotin kappaleen ”Psychosocial”. Esitys levisi viraaliksi ulkomailla ja päätyi myös isoimpiin rock-julkaisuihin, kuten Loudwire ja Metal Hammer. Video keräsi Youtubessa 1,5 miljoonaa katselukertaa, ja itse Corey Taylor jakoi esityksen Twitterissä.

”Olihan se melkoinen saavutus. En sitä ole tähän päivään mennessä käsittänyt. Se vain osoittaa sen, kuinka yhteisöllistä raskaamman musiikin piireissä ollaan.” Korpela toteaa.

Sama vuosi toi tullessaan myös haasteita, sillä Jani opetteli elämään kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Oireet olivat seuranneet häntä jo vuosia, mutta hoitoon hän ei uskaltanut hakeutua.

”Puhumattomuus jättää ihmisen kylmäksi. Sitä on vaikea omasta kuplastansa tulla pois, kun pelko ja häpeä seuraavat perässä.”

Hyvinkäällä 7.-9. kesäkuuta järjestettävä Rockfest ilmoitti, että yksi tapahtuman pääesiintyjistä olisi yhdysvaltalainen Slipknot. Tästä Jani sai inspiraation versioida uudelleen kappaleen, jonka esitti ohjelmassa.

”Eräässä lauluohjelmassa vanhempi mies esitti erään metallibändin kappaleen ja pääsi heidän festarikeikallensa mukaan. Siitä lähti idea tähän projektiin. Voitaisiin yhdessä saattaa Suomi torille jälleen kerran.”

Entä mitä esiintyminen Slipknotin kanssa merkitsisi Korpelalle itselleen, ja miten tällainen onnistuttaisiin toteuttamaan?

”Se olisi unelmieni täyttymys. Esiintyminen on minulle tapa riisua oma maskini, ja noin ison yleisön edessä se olisi uskomatonta. Jotta tämä tempaus onnistuisi, tarvitaan siihen koko metalliyhteisöä. Tehdään tästä meidän yhteinen kokemus. Idean ja videon jakaminen on isoin mitä yksittäinen kuuntelija voi tehdä.”

Psychosocial”-coverin on nauhoittanut, miksannut ja masteroinut Atte Pohjonen, joka on soittanut myös kitara- ja bassoraidat. Rummuista vastaa Ville Sahakangas. Videon on toteuttanut Mikko Parkkonen ja maskin on tehnyt Tiina Ahonen.

”On aika näyttää, mitä siellä maskin takana on. Itselleni kappale sai aivan uuden merkityksen. Tästä toivottavasti kaikki mielenterveyshäiriöiden kanssa kamppailevat voivat ottaa mallia. Haluan toimia heille esimerkkinä siitä, kuinka vahvoja he oikeasti ovat.”

Jani Korpelan version ”Psychosocialista” voit kuunnella ja katsella alta: