Huntress – Spell Eater

Levy-yhtiön mukaan, melodista death thrashiä soittava Huntress on saanut valmiiksi debyytti albuminsa nimeltään ”Spell Eater”, julkaisijana toimii Napalm Records. Death thrashiä, naislaulajalla varustettuna, ei enää tänä päivänä ole yhtään niin jännä juttu kuin jokunen vuosi sitten, mutta annetaan kuitenkin yhtyeelle mahdollisuus näyttää kykynsä.

Levyn potkaisee käyntiin nimikkoraita ”Spell Eater”, ja potkaiseekin aikalaisen kovaa; nopeatempoinen kappale jyrää todella vahvalla draivilla.  Vokalistina toimiva Jill Janus on erittäin pirteän kuuloinen laulaja, ja näyttääkin kaapin paikan useallekin piipittävälle vokalistille, niin miehille kuin naisillekin. Piristävää on myös se, ettei Janus örise vaan laulaa. Nimittäin örisevä nainen bändin keulakuvana ei ole enää tänä päivänä mikään ihmeellinen asia, heitä on jo nähnty useampiakin. Joten harvinaisempaa onkin tänä päivänä kuulla naispuolista, puhdasta metallivokalistia, jolta löytyy näin paljon asennetta. Tahti jatkuu samana myös seuraavan ”Senicide” -kappaleen myötä – kitarat jylläävät mallikkaasti, ja vokalisti Janus on kyllä todella kovassa iskussa. Tämä neito, jos joku, ansaitsisi Doro Peschin ohella nimityksen Metal Queen.

Levyltä ei juurikaan notkahduksia löydy, vaan täydellä höyryllä mennään alusta loppuun. Vahvoja riffejä lötyy riittämiin, niin kuin myös hyvänkuuloisia soolojakin. Kappaleet ”Children” ja ”Terror” ovat metallia parhaimmillaan, nopeatempoisia ja melodisia rykäyksiä jotka eivät jätä kylmäksi. Myöskin mainittavan arvoinen kappale on ”Eight Of Swords”, josta on myös tehty video. Kovin ralli on ehkä kuitenkin hienosti rullaava ”Aradia”, joka on niin metallinen kappale, ettei edes Manowarin jäsenet voi väittää vastaan. Huntress on yhtye jota suosittelen kaikille metallifaneille, erityisesti jos hyllyssäsi on King Diamondin, 3 Inches Of Bloodin tai Warlockin levyjä, niin pitää sieltä löytyä myös Huntress.

8/10

Kappalelista:

1.Spell Eater
2.Senicide
3.Sleep And Death
4.Snow Witch
5.Eight Of Swords
6.Aradia
7.Night Rape
8.Children
9.Terror
10.The Tower

http://huntresskills.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua