Huora julkaisee kolmannen albuminsa helmikuussa ja suuntaa levyn julkaisun jälkeen Suomen-kiertueelle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.11.2021
Kuva: Pekka Nurmi

Punkrock-yhtye Huoralta julkaistaan uusi albumi 4.2.2022 ja julkaisun jatkoksi on vihdoin luvassa myös kiivaasti kaivattua live-meininkiä, sillä helmikuussa starttaa kattava levynjulkaisukiertue. Yhtyeen kolmas levy ”Älä luovuta” osoittelee päättäjiä syyttävällä sormella, pui nyrkkiä maailmanlopun mainingeissa, tasapainoilee tuhon ja hulluuden välillä ja syväsukeltaa ihmismielen pimeimpiin syövereihin. Kaikesta huolimatta kantavana teemana on kuitenkin optimistinen sanoma – älä luovuta! Räyhäkkäissä riffeissä, riemastuttavissa kielikuvissa ja tarttuvissa yhteislaulukertseissä ei ole säästelty ja tuleva levy onkin taattua Huoraa parhaimmillaan.

Toisen albumin ja sitä seuranneen kiertueen jälkeen pidetty luova hengähdystauko teki hyvää yhtyeelle ja uusien Huora-rallien sävellystyö sujui luontevasti. Lyriikoiden synty sen sijaan otti kamppailunsa:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kynästäni oli muste kuivunut! Olin suunnitellut kolmannen levyn kohdalla sanovani jotain uutta – ja sanovani sen, kuten ihailemani lyyrikot A.W Yrjänä, Asa, tai Mariska. Heitä sisältäni etsiessäni törmäsin kerta toisensa jälkeen vain itseeni. En pitänyt löytämästäni ja itsetuntoni pirstaloitui paloista pölyksi. Olin romuna pitkään. Tunsin valtavaa tarvetta olla uusi ja parempi, koska olin päättänyt niin, ja silloinhan mitään ei varsinkaan synny. Onneksi pimeintä on juuri ennen kuin alkaa paistaa. Yhtenä aamuna sain kiinni tekstin pätkästä, sitten toisesta, tätä jatkui kunnes käsissä oli levyllinen kappaleita”, kertoo yhtyeen sanansäilä, laulaja Anni Lötjönen.

Ennakkoon albumilta julkaistut singlet ”Loppu”, ”Pyörällä baariin (taksilla himaan)” ja ”(Älä) luovuta” ovat kaikki saaneet hyvän vastaanoton niin radioaalloilla kuin myös suoratoistopalveluiden listoilla, missä kappaleita on kuunneltu ja musiikkivideoita katseltu yhteensä liki miljoona kertaa.

Oli omanlaisensa turnaus saada levy valmiiksi, ja sitä suuremmalla syyllä en malta odottaa, että lätty saadaan ulos ja päästään keikoille jakamaan biiseistä syntyviä fiiliksiä yhdessä yleisön kanssa. Tää on joukkuelaji saatana!” fiilistelee Anni Lötjönen.

Albumin ennakkomyynti on alkanut osoitteessa www.backstagerockshop.com/huora

Huoran toistakymmentä keikkaa sisältävä levynjulkaisukiertue starttaa Tampereelta Tullikamarin Pakkahuoneelta perjantaina 11.2.2022.

Älä luovuta -levynjulkaisukiertue
11.02. TAMPERE Tullikamarin Pakkahuone **)
12.02. OULU Teatria ***)
18.02. JOENSUU Kerubi *)
19.02. JYVÄSKYLÄ Lutakko *)
25.02. SEINÄJOKI Rytmikorjaamo *)
26.02. LAHTI Finlandia-klubi *)
05.03. HELSINKI Tavastia
08.04. KUOPIO Sawohouse Ug
09.04. KARKKILA Pub Pikkupässi
14.04. KOUVOLA House Of Rock
15.04. HÄMEENLINNA Suisto
16.04. KAJAANI Kulma

*) w/ Lähiöbotox
**) w/ Lähiöbotox, Tyrantti
***) w/ Lähiöbotox, The Flaming Sideburns

Tarttuvilla biiseillä ja räyhäkkäällä live-meiningillä itsensä nyrkki pystyssä läpi lyöneen Huoran toinen albumi Kosto elää! meni suoraan fyysisen albumilistan ykköseksi ja vakiinnutti yhtyeen paikan isoilla festarilavoilla. Nyt Huoran levyjen biisejä on striimattu Spotifyssa yli 10 miljoonaa kertaa ja yhtyeen hehkutetut musiikkivideot ovat kaikki keränneet satojatuhansia näyttökertoja. Uuden albumin julkaisee Backstage Rock Shop.

www.facebook.com/Huoraofficial
www.instagram.com/huoraofficial