Huoran kolmas albumi julkaistaan tänään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.2.2022

Punkrock-yhtye Huoralta julkaistaan tänään uusi albumi ”Älä luovuta”. Maailmanlopun mainingeissa pauhaavan levyn synty ei ollut helpoimmasta päästä, mutta nimensä mukaisesti periksi ei annettu ennen kuin pahimmat maailmantuskat, päättäjien syyttelyt ja henkilökohtaiset helvetit oli purkitettu. Kolmas albumi yhteislaulukertseineen ja äkäisine riffeineen onkin räyhäkästä Huoraa parhaimmillaan.

”Tämä on se ”vaikeuksien kautta voittoon” -levy. Ei tiedetty tauolle jäädessä tuleeko meillä enää levyä. Meno oli ollut kovaa ja väsymys sen mukainen. Määrittelimme tauon epämääräisen mittaiseksi, koska emme itsekään tienneet milloin se loppuu. Yli vuosi kului viimeisen keikan ja seuraavien treenien välissä. Onneksi oli tauko ja sen tuoma nollaus. Levy lähti syntymään sävellykset edellä, sanat seurasi perässä ja bändi hitsautui tiiviimmin yhteen kuin koskaan.”

”Nämä kappaleet on tehty sydän ja soittajat verellä, näihin on purettu kuluneiden vuosien maailmanmenon tuska ja tuttuun tapaan henkilökohtaisia helvettejä myös. Jaettu laulu on paras laulu ja odotamme kovasti, että tämä toteutuu kuulijoiden kanssa”, kertoo Huoran nokkanainen Anni Lötjönen.

Ennakkoon albumilta julkaistut singlet ”Loppu”, ”Pyörällä baariin (taksilla himaan)” ja ”(Älä) luovuta” ovat kaikki saaneet hyvän vastaanoton niin radioaalloilla kuin myös suoratoistopalveluiden listoilla, missä kappaleita on kuunneltu ja musiikkivideoita katseltu yhteensä yli miljoona kertaa.

Tarttuvilla biiseillä ja mahtavalla live-meiningillä itsensä nyrkki pystyssä läpi lyöneen Huoran toinen albumi ”Kosto elää!” meni suoraan fyysisen albumilistan ykköseksi ja vakiinnutti yhtyeen paikan isoilla festarilavoilla. Nyt Huoran levyjen biisejä on striimattu Spotifyssa yli 10 miljoonaa kertaa ja yhtyeen hehkutetut musiikkivideot ovat kaikki keränneet satojatuhansia näyttökertoja. Uuden albumin julkaisee Backstage Rock Shop.

Huoran keikat

05.03. HELSINKI Tavastia
08.04. KUOPIO Sawohouse Underground
09.04. KARKKILA Pikkupässi
14.04. KOUVOLA House Of Rock
15.04. HÄMEENLINNA Suisto
16.04. KAJAANI Kulma
25.05. TAMPERE Tullikamarin Pakkahuone
17-18.6. NOKIA Tuhdimmat Tahdit
23-25.6. KAUHAJOKI Nummirock
15-17.7. JOENSUU Ilosaarirock
5-6.8. PORI Porispere
12.08. TURKU Knotfest
30.09. SEINÄJOKI Rytmikorjaamo
14.10. LAHTI Finlandia-klubi
15.10. JOENSUU Kerubi
28.10. OULU Teatria
29.10. JYVÄSKYLÄ Lutakko

Lisää keikkoja julkistetaan myöhemmin.