Huuda itsellesi Kurt Cobainin käyttämä vihreä villatakki – lähtöhinta noin 180 000 euroa

Nirvanan edesmenneen laulaja/kitaristi Kurt Cobainin vihreä, MTV:llä esitetyssä bändin ”Unplugged”-konsertissa käyttämä villatakki on tulossa jälleen myyntiin. Edellisen kerran villatakki vaihtoi omistajaa neljä vuotta sitten, kun sen osti tuntemattomana pysyttelevä liikemies. Kyseistä vaatekappaletta ei ole pesty sen jälkeen, kun Cobain käytti sitä viimeisen kerran. Cobain teki itsemurhan 27-vuotiaana 5. päivä huhtikuuta vuonna 1994.

Rolling Stone -lehti kirjoittaa, että villatakin huutokaupasta vastaavan Julien’s Auction Housen Darren Julienin mukaan on erittäin tärkeää, ettei villatakkia pestä, ja että villatakissa on edelleen nähtävissä tahrat ja tupakan polttamat reiät:

 “It’s very important that we don’t wash it. (–) The stains are still there. There’s even cigarettes burns that you can see on the sweater.”

Villatakin lähtöhinnaksi on määritelty noin 180 000 euroa, ja myyntihinnan oletetaan nousevan noin 270 000 euroon. Villatakkia on tähän saakka säilytetty tallelokerossa ”hapottomaan paperiin käärittynä”. Huutokauppaa voi seurata osoitteessa: https://www.julienslive.com/m/view-auctions/catalog/id/313

Kommentoi julkaisua