Hyvää melodista death metalia – Arviossa Arch Enemyn uusi albumi ”Deceivers”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 11.8.2022

Ruotsalaisen melodisen death metalin fanit pääsevät viiden vuoden odotuksen jälkeen nauttimaan uudesta Arch Enemystä. Edellisen albuminsa vuonna 2017 julkaissut Arch Enemy on koronapandemian aiheuttamista hankaluuksista huolimatta onnistunut luomaan erittäin hyvän albumin. ”Deceivers” on Arch Enemyn yhdestoista albumi.

”Deceivers” on kolmas albumi, jolla Alissa White-Gluz on yhtyeen keulilla. Kahden aikaisemman albumin tavoin puhtaita ja örinälauluosuuksia on yhdistelty monipuoliseksi kokonaisuudeksi, joka tuo hyvin esiin laulajan taidot. Albumin avauskappale ”Handshake With Hell” on monipuolinen, ja puhtaat lauluosuudet ovat erittäin hyviä. Avauskappaleesta lähtien kappaleet ovat järjestään hyviä, eikä yksikään kappale ole selvästi edellistä huonompi. Muut kappaleet paremmuudellaan alleen jyrääviä kappaleita ei albumilla sen sijaan ole.

”Deceivers” on hyvä näyttö siitä, että Arch Enemy on melodisen death metalin parhaimmistoa. Hyviä kappaleita täynnä oleva albumi on hyvä jatko Arch Enemyn jo pitkälle uralle.

Kappalelista:

 1. Handshake With Hell
 2. Deceiver, Deceiver
 3. In The Eye Of The Storm
 4. The Watcher
 5. Poisoned Arrow
 6. Sunset Over The Empire
 7. House Of Mirrors
 8. Spreading Black Wings
 9. Mourning Star
 10. One Last Time
 11. Exiled From Earth