Hyvää melodista punkrockia – Arviossa Puhelinseksin toinen albumi ”Vieraita toisillemme”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 3.6.2022

Rovaniemellä vuonna 2015 perustettu melodista punkrockia soittava yhtye Puhelinseksi julkaisee kesäkuussa toisen täyspitkän albuminsa ”Vieraita toisillemme”. Albumin kappaleiden aiheet pyörivät yksinäisyyden, mielenterveysongelmien ja vieraantumisen ympärillä.

Tämä yhdeksän kappaleen mittainen kokonaisuus lähtee käyntiin menevällä avausraidalla ”Et jää yksin”. Kitarasoundi on alusta asti omaa korvaani miellyttävää kuunneltavaa, ja kertosäe on helposti mieleenpainuva. Hyvänkuuloiset kitarariffit jatkuvat seuraavissakin kappaleissa, ja sanoitusten puolella kaksi seuraavaa kappaletta ”Huomisen kyyneleet” ja ”On yksinäisyys julmempaa kaupungissa” kipuilevat teemaltaan yksinäisyyden ympärillä.

Neljäntenä kappaleena kuultava, singlenäkin julkaistu ”Miksi jäisinkään” on aikaisempia kappaleita hieman nopeampi ja vie teemaa hieman eri suuntaan. Seuraavana tulevien kappaleiden teema on enemmän sekavissa tunteissa, mutta musiikillisesti kappaleet ovat aikaisempien kappaleiden kanssa samantyylisiä. Albumin kaksi muuta singlejulkaisua löytyvät sen loppupuolelta. ”Miksi jäisinkään” -kappaleen tyyliin muut singlejulkaisut, ”Kelan paperit” ja ”Vieraiksi toisillemme” ovat meneviä ja helposti päähän jääviä.

Puhelinseksin toinen albumi on hyvää jatkoa ensimmäisellä täyspitkällä albumilla ja kahdella mini-LP:llä aloitetulle uralle. Suomirockia ja punkia yhdistelevä tyyli on muista samantyylisistä yhtyeistä erottuva, ja se jää omalaatuisena mieleen. ”Vieraita toisillemme” on hyvä kokonaisuus mieleen jääviä sanoituksia ja meneviä kitarasoundeja. ”Vierata toisillemme” näkee päivänvalon 10. kesäkuuta.

Kappalelistaus:

  1. Et jää yksin
  2. Huomisen kyyneleet
  3. On yksinäisyys julmempaa kaupungissa
  4. Miksi jäisinkään
  5. Sillat palaa
  6. Jos mietin tätä kaikkea
  7. Kelan paperit
  8. Vieraita toisillemme
  9. Missä tahansa muualla