Hyvää mieltä, parodiaa, teknoa ja tanssia – Arviossa Electric Callboyn odotettu ”TEKKNO”

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 18.9.2022

Electric Callboy ponnisti suuremman yleisön tietoisuuteen kesäkuun 19. päivä 2020 ”Hypa Hypa” -singlellä. Heti perään, yli kahden vuoden jälkeen, meillä on käsillä ”TEKKNO” – Saksan Castrop-Rauxelissa 2010 perustetun electronicore-yhtyeen kuudes albumi.

Hypa Hypa” esitteli myös yhtyeen uuden laulajan tositoimissa. Nico Sallach (ex-To the Rats and Wolves) korvasi nykyään GHØSTKID-nimen alla toimivan Sebastian “Sushi” Bieslerin ja samalla Electric Callboy otti täysin uuden suunnan kohti suurempaa menestystä.

Epäilijöitä ja vihaajia tietysti on maailma pullollaan, mutta niille, jotka eivät ota asioita liian vakavasti, täytyy vain todeta, että käsillä oleva uunituore ”TEKKNO” on juuri sitä, mitä sen sinkkuina aikaisemmin julkaistut ”We Got the Moves”, ”Pump It” ja ”Spaceman” antavat odottaa: hauskaa ja menevää musiikkia salilta tanssilattialle. Kaksimieliset lyriikat, positiivinen asenne ja kaikki se tuotannon ympärillä oleva hyvän tekemisen meininki paistavat läpi koko levyn mitalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tosiaan, levy sisältää paljon muutakin kuin ne tutut Electric Callboy -rallit. Hieman vakavammalla otteella tuotetut ”Mindreader” ja ”Parasite” kuuluvat ehdottomasti levyn parhaimmistoon. Raiteille (kirjaimellisesti) palataan 90-luvun tekno- ja tanssibuumista ammentavan ”Tekkno Train” -biisin myötä. ”Arrow of Love” ja ”Neon” ammentavat myös osansa nykyajan saksalaisesta popmusiikista. Kotimaansa yleisölle suunnattu ”Hurrikan” puolestaan on parodia nimenomaan saksalaisesta pop- eli schlager-musiikista.

Hämmennystä kokonaisuudessa saattaa aiheuttaa ”Fuckboi”-kappale, jossa on mukana amerikkalainen Conquer Divide -rockyhtye. Biisi on melko puhdasta skeittipoppia, joka kumartelee Avril LavignenSk8er Boi” -klassikon suuntaan.

On pakko myös myöntää, että albumin kappalejärjestys on vähintäänkin outo, sillä aikasemmin julkaistut hitit löytyvät heti sen alkupuolelta ja kaikki niin ikään uusi tavara on läiskäisty niiden jälkeen. Noh, kukin tyylillään kai sitten.

Muutenkin Electric Callboyn Kevin Ratajczak, Nico Sallach, Daniel ”Danskimo” Haniß, Pascal Schillo, Daniel Klossek ja David Friedrich ovat kyllä luoneet sellaisen paketin musiikillisesti, ja tietenkin myös sosiaalisen median puolelle, että ei kannata odottaa ikinä mitään pakettiratkaisua tai mitään loogista. Voisi siis vain todeta, että odota odottamatonta.

Koko levy, mutta etenkin sen loppupää, on todella taidokas yhdistelmä yhtyeen elektronisen musiikin osaamista siihen core-puolen junttaamiseen vahvasti nojaten, ja jos olet kuunnellut ne sinkkubiisit jo miljoona kertaa läpi, niin se on myös todella tervetullut lisä esimerkiksi ”We Got the Movesin” kaltaisen hitin rinnalle, jota kaikilla on ollut mahdollisuus kuunnella jo reipas vuosi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Voisin puhua yhtyeestä ja levystä vaikka maailman tappiin saakka, mutta siihen ei riitä kenenkään kärsivällisyys. Electric Callboyn ”TEKKNO”-albumista on vain kliseisesti todettava (ja ehkä vähän oletettava), että se joko iskee täysillä tai ei sitten ollenkaan. Allekirjoittaneelle albumi tuo vain hyvää fiilistä, sitä oikeasti positiivista tunnetta, ja tämä on tarpeen tässä nykymaailmassa ja etenkin näin pimenevien syysiltojen aikana.

Kun kritiikin aiheet ovat lähinnä kosmeettisia, niin onko levyn musiikillisessa sisällössä sitten mitään vikaa? Ei! Electric Callboyn ”TEKKNO” iskee joka soluun musiikillisesti joka ikinen kuuntelukerta. Tämä on se levy, joka saa aina hyvälle tuulelle. Levy, jota on todellakin odotettu, ja levy, josta bändin on syytä olla ylpeä! Hauskoja kuunteluhetkiä niille, jotka eivät ota elämää turhan vakavasti. Nauttikaa ja olkaa kivoja toisillenne.

Electric Callboy -YouTubessa
Electric Callboy -kotisivut
Electric Callboy -Insta
Electric Callboy -Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy