Hyväntuulista ja energistä rockia tuttuun tapaan – arviossa Eclipsen ”Wired”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.10.2021

Eclipse julkaisi viime vuonna massiivisen ”Viva La VicTOUria” -livealbumin helpottaakseen kuuntelijoidensa keikkakuumetta. Kuten moni muukin yhtye, myös Eclipse on käyttänyt pandemian tuoman luppoajan luovasti, ja sen tuloksena ruotsalaisyhtye julkaisi lokakuun puolessa välissä kahdeksannen studioalbuminsa. ”Wired” on yhtyeen tyylille uskollisesti tarttuvaa ja hyväntuulista rockia.

Kuten kahdella aikaisemmallakin julkaisulla, Eclipse on luottanut tuttuun reseptiinsä ja hellii kuulijoita energisillä ja tarttuvilla kappaleilla, joista ei puutu koukuttavia kertosäkeistöjä eikä Erik Mårtenssonin heittäytyvää tulkintaa. Pitkäsoitto avataan vahvasti ”Roses On Your Grave”, ”Dying Breed” ja ”Saturday Night (Hallelujah)” -kappaleilla, jota laittavat bileet pystyyn heti kättelyssä. Erityisesti jälkimmäisin kappale on luonteeltaan täydellinen tunnelmankohottaja.

Eclipsen tuorein pitkäsoitto on äänimaisemansa suhteen hyvin yhtenäinen, mikä hankaloittaa kappaleiden erottumista ensimmäisillä kuuntelukerroilla. Onneksi albumilta kuitenkin nousee esiin muutama, selvästi poikkeava kappale, jotka kiinnittävät huomion kunnolla. Tällaisia ovat melankoliaan taipuvainen ”Poison Inside My Heart”, harmoninen ja äänimaisemaltaan pelkistetty ”Carved In Stone”, sekä aavistuksen pahansuopainen ”Bite The Bullet”.

Kuten Eclipsen ulosanti yleensä, myös ”Wired”-albumi pursuaa energiaa. Ruotsalaisyhtye on taatusti purkanut pahinta keikkakuumettaan äänittäessään pitkäsoittoa. Sen voi myös kuulla kappaleilta intohimoisena soittamisena ja Mårtenssonin antaumuksellisena lauluna. ”Wired” etenee moitteettomasti teoksesta toiseen, ja kappaleissa on paljon hyvää energiaa. Tästä huolimatta kappaleet eivät pääse täysin oikeuksiinsa. Teosten välillä on toisiinsa nähden liian vähän eroja, että ne erottuisivat kunnolla, ja siksi pitkäsoitto tuntuu välillä toistavan itseään. Kuitenkin ”Wired” on jälleen laadukas äänite Eclipseltä, vaikka kuuntelukokemus hieman puuroutuukin.

7/10

Kappalelista:

 1. Roses On Your Grave
 2. Dying Breed
 3. Saturday Night (Hallelujah)
 4. Run For Cover
 5. Graved In Stone
 6. Twilight
 7. Poison Inside My Heart
 8. Bite The Bullet
 9. We Didn’t Come To Lose
 10. Things We Love
 11. Dead Inside

Eclipse Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen