Hyväntuulista rockia On The Rocksissa – Arviossa One Desiren ”One Night Only – Live In Helsinki”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 11.7.2021

Kun maailman ovet raottui ja tummat pilvet tapahtuma-alan yllä hälvenivät hetkeksi viime syksynä, mahdollisti se meille jälleen kauan odotettua livemusiikkia. Suomalainen rockyhtye One Desire julkaisi toisen albuminsa ”Midnight Empire” toukokuussa 2020. Albumin tiimoilta oli vihdoin aika juhlia ja yhtye nousi On The Rocksin lavalle Helsingissä 3.10.2020. Tämä kyseinen keikka taltioitiin ja syntyi ”One Night Only – Live In Helsinki” livetallenne. Livetallenne sisältää niin fyysisen albumin kyseiseltä keikalta kuin visuaalisen tallenteen keikalta, jonka minäkin nautin nyt suoraan kotisohvaltani.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Jo pelkkä yleisön ääni saa innostukseni ja hyvän keikkafiiliksen nousemaan ennen kuin yhtäkään nuottia on soitettu. Ilmaan nousevat oluttuopit ja yleisön iloinen äänehdintä toivottavat yhtyeen tervetulleeksi lavalle. Yhtye on selkeästi hyvällä mielellä liikkeellä ja iloitsevat lavalle nousemisesta pitkän odotuksen jälkeen. Setin aloittaa uuden levyn sikkulohkaisu ”Shadowman” tehokkaalla kasariotteella. Kitaristi Jimmy Westerlund tervehtii iloisesti fania yleisössä ja minut valtaa kotoisa ja lämmin tunne. Keikka jatkuu tiukassa 80-luvun rockhengessä ja tehokkaat kertosäkeet pitävät minut otteessaan. Kertosäkeiden tehokkuus onkin mielestäni yksi yhtyeen vahvoista kulmakivistä. Tämä kaikki yhdistettynä huikeisiin kitarasooloihin ja 80-luvun hengen kosketinsoitin melodioihin luovat vapauden tunteen. Tämä kaikki on kuitenkin toteutettu tämän päivän modernilla twistillä. Voin melkein nähdä itseni neonvärisen avoauton kyydissä, hiukset tuulessa hulmuten, kyttälasit silmillä jottei polttava kesäaurinko sokaisisi minua tältä tieltä kohti vapautta. Kolmantena kuultu kappale ”Down And Dirty” sulattaa viimeisetkin jännityksen rippeet, jos niitä koskaan on ollutkaan, yhtyeen ja yleisön väliltä. Vokalisti André Linman innostaa yleisön yhteislauluun äänekkään taputuksen tahdittamana.

Keikan puolivälissä on aika rauhoittua kuin tallenne visuaalisestikin muuntuu maailmaan jossa värit katoaa. Minun on pakko tunnustaa tässä kohtaa kaikessa sympaattisuudessaan Sturm Und Drangin aikaisen teininostalgian nostavan ujosti päätään kun yhtye tarjoilee meille kappaleen ”This Is Where The Heartbreak Begins”. Voin jo melkein haistaa limudiscon savukoneen ja nauttia ihan kuin ennen vanhaan illan viimeisistä hitaista. Kauaa en kuitenkaan teininostalgisuudessa viihdy kun André Linman vaihtaa akustiseen kitaraan ja kajauttaa jopa hieman raspilla muuten niin musikaalisesta ja tyylipuhtaasta tavasta poiketen ”Only When I Breathe” kappaleen. Kappaletta seuraa jopa hieman stadionrockmainen ”Falling Apart” .Tämän myötä myönnän heittäneeni turhat nostalgiahöpinät roskikseen ja kuuntelen erittäin vakuuttuneena koko yhtyettä ihon ollessa kaikesta tästä vakuuttuneisuudesta kananlihalla.

Keikka viedään loppuun alun totutun tehokkaalla rockmeiningillä. Setin viimeisinä kappailena kuullaan debyyttialbumin sinkkulohkaisu ”Hurt” sekä yhtyeen raskaampaa tyylisuuntaa edustava ”Buried Alive”. Keikka päättyy confettisateen saattelemana savutykein varusteltuun valoilotulikseen, niin kuin levynjulkaisubileiden kuuluukin.

Yhtye kiittää välispiikeissään apujoukkojaan moneen otteeseen. Nämä usein roudauslaatikoiden pimentoon unohdetut roudarit ja muut taustatuet nostetaan parrasvaloihin kun on loppukiitosten aika. Loppucrediteistä huokuu yhdessä tekemisen meininki. Näiden kiitosten aikana nähdään materiaalia niin treenikämpältä kuin tunnelmia ennen keikkaa. Tämän kaiken taustalla kuulemme toiselta levyltä kappaleen ”Battlefield Of Love”. Itse olen tässä kohtaa jo määrätietoisella virtuaalimatkalla ostamassa vääränkokoista bändipaitaa.

One Night Only – Live In Helsinki jättää hymyn huulille ja hyvälle tuulelle. Keikan highlighteina pidän edellä mainittua stadionrock henkeä huokuvaa ”Falling Apartia” sekä yhtyeen tehokkaiden kertsosäkeiden eliittiä ”Godsent Extasya”. Tämä livetallenne toimi itselläni mitä mainioinpana etkoiluna kohti One Desiren keikkaa Kotkan Dark River Festivaaleilla elokuussa.

9+/10

Kappalelista
1. Shadowman
2. Apologize
3. Down And Dirty
4. Heroes
5. Godsent Extasy
6. This Is Where The Heartbreak Begins
7. Only When I Breathe
8. Falling Apart
9. After You’re Gone
10. Whenever I’m Dreaming
11. Hurt
12. Buried Alive