Hyvästi Tampere – Rockfest järjestetään jatkossa taas Hyvinkäällä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.4.2021
Rockfest 2019

Vuonna 2019 Nelonen Media osti Suomen suurimpiin rockfestivaaleihin lukeutuvan Rockfestin. Aikaisemmin Hyvinkäällä järjestetyn tapahtuman oli määrä toteutua Tampereella vuonna 2020, mutta koronavirus eväsi tämän. Sama kohtalo festivaalia odottaa myös kesällä 2021, kun Rockfest ilmoitti peruutuksestaan myös tälle kesää.

Nyt Rockfest palaa jälleen Hyvinkäälle. Hyvinkään kaupunginhallitus on  päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024.

Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa.

– Pitkäaikaisella sopimuksella tavoittelemme Hyvinkään kaupungin tunnettuuden kasvattamista tapahtumapaikkana. Hyvinkään strategisessa kehittämisessä on panostettu kaupungin kehittämiseen aktiivisena tapahtumakaupunkina ja sopimus Rockfestin järjestämisestä Hyvinkäällä on osa tätä työtä, kaupunginjohtaja Jyrki Mattila kertoo.

– Hyvinkään kaupungin myönteinen asenne tapahtumien kehittämiseen sekä kaupungin ja lentokentän poikkeuksellisen hyvä sijainti Uudellamaalla, keskellä Etelä-Suomea, luovat edellytykset Rockfestin kasvulle merkittäväksi rocktapahtumaksi. Vuoden 2022 Rockfestin tavoiteltu kävijämäärä on jopa enemmän kuin 60 000 kävijää, Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm taustoittaa.